OULU. Kärppien ja Tapparan viidennessä finaaliottelussa keskiviikkona sattui ja tapahtui varsinkin kolmannessa erässä, jossa päätöserässä joukkueet pamauttivat taululle yhteensä neljä osumaa.

Tappara johti kahden erän jälkeen peliä 2-0, mutta Kärpät tuli kahteen otteeseen yhden maalin päähän.

Stephen Dixonin ujutettua helposti taululle Tapparan johdoksi 4-2, päätti Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki vaihtaa Tomi Karhusen tilalle Iiro Tarkin oululaisjoukkueen tolppien väliin, kun kolmatta erää oli pelattu 5:46.

– En viitsinyt aikalisää siinä vaiheessa käyttää. Joukkue löi kuitenkin kaiken likoon, enkä sano, että ne Karhusen maaleja olivat. Halusin herätellä porukkaa ja ei siinä sen kummallisempaa, Marjamäki perusteli ratkaisuaan.

Maalille vaihdettu Tarkki ei itsekään toivonut, että vaihdokseen olisi tarvinnut turvautua.

– Nyt pelataan finaaleita kuitenkin, niin totta kai olisin toivonut, että oltaisiin voitettu tämä peli. Silloin yleensä ei tarvitse vaihtaa maalivahtia, jos voitetaan. En toivonut joutuvani maaliin tänään, Tarkki myönsi suoraan.

– Jos olisi ollut toinen lopputulos, niin silloin varmastikaan ei olisi pitänyt maaliin mennä, Tarkki jatkoi.

Vaihdos tuli joka tapauksessa haastavalla hetkellä maalivahdin näkökulmasta.

– Siinä vain tuli mieleen se, että miten saisi paikkoja lämpimäksi. Kun siinä on istunut sen reilun kaksi tuntia penkillä, niin siinä on ehtinyt paikat vähän jäähtyä. Yritti vain ravistella itseään, herätellä ja saada sellaista pelifiilistä päälle, Tarkki kävi läpi vaihdon hetkeä ja siihen liittyneitä asioita.

Ylipäätänsä keskiviikko oli sisältänyt tapahtumia jo aiemmin Tarkille, sillä aamulla kokoonpanon ylimääräisten pelaajien jäällä Tarkki sai kovan lämärin suoraan päähänsä ja keräili sen jälkeen hetken itseään mailan heittämisen ja ison reaktion jälkeen.

Tarkki ehtikin tokaista, että nyt ”korvissa soi seuraavat neljä päivää”.

– Semmoista kivaa taustamusiikkia, mutta ehkä tässä selvitään lyhyemmällä ajalla. Mutta semmoista se on, niitä tällejä tulee silloin tällöin.

Jatkoa ajatellen maalivahtipuolesta ja siitä, että kuka esimerkiksi perjantaina Tampereella on aloittavana maalivahtina Kärpillä, siitä ei kumpikaan, Tarkki ja Marjamäki sen kummemmin lähtenyt kommentoimaan.

– En osaa tuohon sanoa oikein yhtään mitään. Sen näkee sitten, että miten menee. Ei oikein muuta mielessä ole, Tarkki sanoi.

– Katsotaan aina ensin peli nauhalta ja katsotaan muutkin pelilliset asiat, että missä pitää parantaa. Sitten katsellaan kokoonpanoja perjantaita kohti, huomenna, Marjamäki puhui ratkaisujen aikataulusta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen