TAMPERE. Kuudetta liigafinaalia varten Kärpät tekee tolppien välissä muutoksen, kun aiemmin sarjan kaikki pelit aloittanut Tomi Karhunen saa tehdä tilaa Iiro Tarkille, joka komennettiin jo viidennessä finaaliottelussa kolmannessa erässä kehiin.

Kärppien valmennusjohto teki myös muita muutoksia kokoonpanoon, mitkä puolestaan näet täältä.

Tarkki itse otti komennon maalille tulemisen suhteen hyvin rauhallisin mielin.

– Ei tässä mitään sen kummempaa. Ihan normaaleja settejä tässä tehnyt aamulle ja siitä se lähtee, Tarkki tuumasi perjantaina aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

– Eilen ennen harjoituksia sanottiin niin kuin normaalistikin on tehty. Sen jälkeen vain ihan normaalit harjoituskuviot on tuossa vedetty ja pistetty samalla ajatuksia kohti peliä, Tarkki jatkoi.

Mahdollisuus on kuitenkin hyvin merkittävä, sillä mikäli Tarkki pystyy illan pelissä torjumaan Kärpät voittoon, tietää se myös mestaruutta oululaisjoukkueelle.

– Totta kai sitä tiedostaa tilanteen tuossa, mutta ei sitä oikein voi pidemmälle ajatella vielä, Tarkki sanoi lähtökohtiin liittyen.

29-vuotias veräjänvahti hyppäsi tolppien väliin finaaleiden viidennessä ottelussa, milloin hän sanoi pelin jälkeen tilanteen olleen hieman epäkiitollinen varsinkin panoksiin nähden.

– Nyt pelataan finaaleita kuitenkin, niin totta kai olisin toivonut, että oltaisiin voitettu tämä peli. Silloin yleensä ei tarvitse vaihtaa maalivahtia, jos voitetaan. En toivonut joutuvani maaliin tänään, Tarkki myönsi suoraan keskiviikkona.

Tilanne onkin nyt hieman mukavampi.

– Onhan se tietysti helpompi valmistautua kun on alusta asti maalissa ja pääsee ylipäätänsä kehiin. On vähän enemmän aikaa valmistautua siihen hommaan, Tarkki pohdiskeli.

Varamaalivahdin roolissa Tarkki on ehtinyt seurata hieman Tapparaa eri näkökulmien kautta.

– On ehtinyt seuraamaan vähän ylivoimaa ja ylipäätänsä muitakin tilanteita. Pystynyt katselemaan vähän, että mitä kukin pelaaja tuossa tekee. Mutta ei niitä voi liikaa miettiä, vaan kaiken pitää tulla selkärangasta tuolla jäällä.

Entä joukkueen osalta, mitkä ovat niitä teemoja joilla pystytte ottamaan tarvittavan viimeisen voiton?

– Hyvä startti pitää saada ja olla siinä valmiina. Jäähyjä ei auta ottaa, vaan sieltä pitää pysyä poissa. Se on yksi isoimmista jutuista ehdottomasti. Ja totta kai puolustuksen pitää olla korkealla tasolla, se on näissä peleissä tärkeää, Tarkki pyöritteli.

Perjantaina kuudennessa finaalissa kiekko tippuu jäähän kello 18:30.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen