Tapparan konkarihyökkääjä vakuuttaa: ”Pystyn olemaan vastuun arvoinen”

© Kuva: Ilari Isotalo

Tampereen Tapparan kokenut hyökkääjä Kristian Kuusela on ollut joukkueensa tämän kauden toiseksi paras pistemies.

Kuusela on Liigan pistepörssissä sijalla 14. Hän on tehnyt 53 runkosarjan ottelussa tehot 11+27=38. Erityisesti Tapparan viimeisissä neljässä ottelussa Kuusela on ollut iskussa; peleissä on syntynyt komeat tehot 1+6.

Kuuselaa lukemat eivät sen kummemmin yllätä. Hän rikkoi viime kaudella Liigan yhden kauden piste-ennätyksensä tehoilla 19+27=46, joilla hän oli tamperelaisten paras pistemies. Nyt hän tavoittelee edellisen kauden pistesumman rikkomista.

– Tietenkin onnistumisia on tullut niin itselleni kuin koko joukkueellekin, ja kun saa pelata paljon ja rooli on sellainen, niitä pitääkin tulla. Ei ole tullut mitenkään erikoisena yllätyksenä. On tullut itseluottamusta ja sen kautta lisää onnistumisia, se on varmaan suurin syy, Kuusela selittää SuomiKiekko-sivustolle.

Kuusela, 32, sai täyteen 400 tehopistettä Liigassa tammikuun alkupuolella. 13. kauttaan Liigassa pelaava seinäjokelainen on kaikkien aikojen pistepörssissä kolmantena, kun tilastoon lasketaan vain nykyiset aktiivipelaajat. Ainoastaan Lukon Ville Vahalahti ja Pelicansin Jan Latvala ovat hänen edellään.

– Onhan se tietysti hieno henkilökohtainen saavutus. Ei niitä sellaisia saavutuksia tule ihan joka päivä vastaan, arvostan kyllä, Kuusela sanoo.

Kuusela on ollut Tapparassa tänäkin kautena isossa roolissa. Hän uskoo pystyvänsä täyttämään suuren vastuun tuomat suuret saappaat auttamalla joukkuetta muun muassa ahkeralla pistetehtailulla.

– Pystyn olemaan sen vastuun arvoinen tehopisteiden muodossa, Kuusela tokaisee.

Seuraavan kerran Kuusela ja Tappara pelaavat huomenna torstaina, kun kirvesrinnat vierailevat Vaasassa Sportin vieraana.

Matti Heikkilä