Tampereen Tapparan joukkue ei viettänyt sen pidempää lomaa, kun Liiga jäi viime tiistaina vajaan viikon pituiselle maajoukkuetauolle.

Tappara pelasi edellisen ottelunsa reilu viikko sitten lauantaina, kun se jäi Lukon jyrän alle häviten peräti 5-0.

Tappiosta ei tamperelaisten leirissä päästy yli lepäämällä – päinvastoin. Joukkue harjoitteli läpi viikon valmistautuen tiistai-illan otteluun Vaasan Sportia vastaan.

– Tuossa oli viikko aikaa (toipua Lukko-ottelusta) ja treenasimme koko viikon. Viikonloppu oli vapaa, Tapparan tämän kauden toiseksi paras pistemies Pekka Jormakka naureskeli SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Jormakka, 24, ei ollut näreissään siitä, että tamperelaisjoukkue harjoitteli lähes koko maajoukkuetauon ajan lomailun sijaan.

– Se todettiin viime tauolla hyväksi, siitä lähti silloin hyvä voittoputki. Yritettiin nytkin jatkaa samalla kaavalla, saa nähdä miten käy, Jormakka sanoi.

– Kyllähän sen nyt tietenkin aina tietää, että miten paljon muilla joukkueilla on vapaata. Ihan hyvä että treenataan, ollaan ainakin kunnossa sitten keväällä.

Tiistain ottelu Sportia vastaan on aiempien tulosten valossa tasainen. Tappara voitti joukkueiden avauskohtaamisen, mutta vaasalaiset veivät pistepotin puolestaan toisessa ottelussa.

Myös Jormakka odottaa tiistain ottelusta tasaista ja kovaa kamppailua.

– Sport on pelannut viime aikoina tosi hyvin. Nyt on tärkeitä pisteitä jaossa. Kyllä siinä kaikki peliin laitetaan, että voitto tulisi. Kyllä Sporttikin saa tehdä kovan työn, että saa meiltä Tampereelta vietyä pisteet, Jormakka sanoo.

Tappara on Liigassa seitsemäntenä 73 pisteellä. Eroa kuudentena olevaan Espoo Bluesiin on vain kaksi pistettä.

Matti Heikkilä