Vaikka Champions Hockey Leaguen finaalista tuli ruotsalaisjuhlaa, turnauksen parhaan pelaajan palkinto matkasi Norjaan, kun Frölundan Mathis Olimb palkittiin finaalin yhteydessä NordicBet MVP Trophylla.

Kolmesta ehdokkaasta, Frölundan Erik Gustaffsonista ja Mathis Olimbista sekä Luulajan Joel Lassinantista, parhaimman pelaajan palkinnon pokkasi siis liigan pistekuningas Olimb.

Ennen illan finaalia norjalainen oli kerännyt 12 ottelussa seitsemän maalia ja 18 maalisyöttöä, ja finaalissakin syntyi 2-0-maali. Luulaja kuitenkin käänsi päätöserän neljällä maalilla finaalin lopulta itselleen.

– Olen todella ylpeä saadessani tämän palkinnon. Tämä on suurin henkilökohtainen palkinto jääkiekkourallani, Frölundan Olimb totesi tiedotteessa.

– Turnauksen äärimmäisen kovan tason takia olen entistä kiitollisempi, että jury palkitsi minut parhaimpana pelaajana. Valinnan täytyi olla heille vaikea.

Voittajan valinneeseen juryyn kuului ruotsalainen jääkiekkolegenda Johan Garpenlöv, CHL/eSportmedian toimittaja Derek O’Brien, Hockeysverige-sivuston toimittaja Robert Pettersson, SuomiKiekko-sivuston toimittaja Panu Markkanen ja NordicBet Ruotsin markkinointipäällikkö Mikael Nilsson.

Juryn perustelu kuului seuraavasti:

Mathis Olimb johti uskomattomilla yksilötaidoillaan Frölundaa vakuuttavasti. Ykkössija pistepörssissä ja syöttöpörssin voitto kertovat, että hän oli aikaansaava hyökkäyspäädyssä, puhumattakaan puolustustyöstä omassa kenttäpäädyssä.

Kun otetaan huomioon, että harvojen pelaajien tapaan hän tekee ketjukaverinsa paremmiksi, on hän miltei täydellinen pelaaja. Näillä perusteilla palkitsemme Mathis Olimbin turnauksen parhaana pelaajana ja NordicBet MVP Trophylla.