Jesse Puljujärvi on alle 18-vuotiaiden maajoukkueen lupaavin pelaaja. Kärppien hyökkääjä oli mukana jo alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa ja pelaa tänä viikonloppuna nuoremman ikäluokan turnauksessa.

Turnauksen alla Puljujärveäkin suuremman huomion veti kuitenkin Eetu Selänteen valinta joukkueeseen. SuomiKiekko-sivusto jututti Puljujärveä suurimman mediahuomion katveessa.

Helpottiko jopa, kun sinä et tällä kertaa vetänyt suurinta huomiota?

Hyvä näinkin, että on muitakin joita halutaan haastatella, etteivät aina kaikki haastattele vain minua. Tämä on hyvä juttu.

Millainen kaveri Eetu Selänne on?

Hän oli yritteliäs ja haluaa näyttää, mihin pystyy.

”Olisin kaivannut tehoja”

Puljujärvi oli suuressa roolissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän laukoi huomiota herättävän paljon, mutta verkot eivät valitettavasti heiluneet.

Mitä alle 20-vuotiaiden MM-turnauksesta jäi käteen?

Oli hyvä kokemus päästä tuollaiseen paikkaan pelaamaan. Pelillisesti meidän kentällisellä kulki ihan hyvin, mutta en ole läheskään tyytyväinen, kun tehoja ei tullut yhtään. Niitä olisin kaivannut. Huomasin, että pärjään sillä tasolla.

Yrittämisestä ei ainakaan jäänyt kiinni, sillä lauoit paljon.

Yritin ja halusin ratkaista. Tällä kertaa ei mennyt sisään. Siitä jäi haikea mieli.

Tuleeko se selkäytimestä, että lauot lähes koko ajan?

Eikös se ole hyvä asia, että haluan tehdä maaleja? Ehkä suomalaisessa kiekkoilussa pitäisi olla lisää tämmöistä.

Jännittikö kisoissa pelaaminen?

Ensimmäisessä pelissä oli pieni jännitys. Muuten en jännittänyt.

Uudet kisat tulossa

Alle 18-vuotiaiden MM-turnaus on tulossa vielä keväällä, ja siellä Puljujärveltä odotetaan taas hyviä otteita. Nyt pelattava turnaus on viimeistelyä MM-kisoihin.

Millä ajatuksin lähdet tähän turnaukseen?

Lähdemme voittamaan jokaista peliä ja tekemään joukkueena parasta tulosta. Tarkoitus on viimeistellä joukkue, että kaikki pääsevät pelitapaan sisään.

Joko tulevat kisat ovat mielessä?

Turnaus on ollut vähän mielessä, mutta hirveästi en ole miettinyt. Kausi tavallaan päättyy siihen, ja sinne on hienoa päästä.

Tuleeko siitä lisänälkää, kun Kanadasta ei irronnut mitalia?

Totta kai. Mitali olisi aina mukava saada. Toivottavasti saisimme sen sieltä, kun alle 20-vuotiaiden kisoissa jäi vähän piippuun.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen