HPK palaa tauolta nälkäisenä ja aloittaa viimeisen rutistuksen playoff-paikan saavuttamiseksi.

47 pelatun liigaottelun jälkeen HPK löytää itsensä sijalta 11. Eroa viivan päälle Ilvekseen on kaksi pistettä ja kuuden parhaan joukosta hämeenlinnalaiset erottaa 10 sarjapistettä. Playoff-paikoista käydään kevään sarastaessa todella tiukkaa taistoa.

– Hienoa, että monta joukkuetta taistelee niistä paikoista. Pitää olla päivän kunto kohdallaan, että saa niitä voittoja plakkariin. Tiukka vääntö tulee varmaan loppuun saakka. Meillä on hyviä kokemuksia viime vuodelta, mutta ne ei auta yhtään tällä kaudella. Peli kerrallaan on aherrettava, toteaa HPK:n luotsi Pasi Arvonen.

Liiga vietti noin viikon mittaisen tauon tammikuun härkäviikkojen jälkeen. Seuroissa on ladattu akkuja runkosarjan viimeiseen rupeamaan.

– Hyvin käytettiin tauko hyväksi. Pidettiin vapaita ja harjoiteltiinkin hyvin. Erilainen tauko kuin joulukuun, jolloin oli loukkaantumisten takia vähän porukkaa. Nyt pystyttiin käyttämään aika huomattavasti paremmin. Nyt sitten taas mennäänkin 13 peliä putkeen ja tapellaan siitä playoff-paikasta.

HPK palaa kaukaloon tiistaina vierasottelulla Pelicansia vastaan. Lahtelaiset ovat jääneet pahasti taakse pudotuspelitaistossa, mutta Arvonen ei tuijottele sarjataulukkoa tähän otteluun valmistautuessaan.

– Tiukkoja pelejä pelattu ja Pelikaanit on pystynyt kääntämään niitä pelejä. Iso haaste meille löytää nyt ne voiton avaimet. Pelikaanit on hyvä joukkue ja pelannut hyvää lätkä vaikka pisteissä se ei näykään. Työteliäs joukkue. Kokeillaan löytää eväitä nyt niiden kaatoon ja ottaa voitto tilille.

HPK:lla on edessä kolmen ”helpon” ottelun sarja, sillä se kohtaa perättäin kaikki kolme sarjan häntäpään joukkuetta, joiden mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat aika heikot.

– Ei auta katsella sarjataulukoita. Kaikki joukkueet ovat hyviä tässä sarjassa. Ei voi sarjataulukon mukaan asennoitua. Jokainen joukkue pelaa kaikki runkosarjan ottelut loppuu saakka ja sitten katselevat sarjataulukkoa. Asenne pitää olla hyvä joka matsissa, Arvonen painottaa.

Matti Heikkilä