Helmikuussa 22 vuotta täyttävä Eetu Laurikainen pelaa vahvaa talvea. Tällä hetkellä jyväskyläläinen on Bluesin ykkösmaalivahti, mutta miehen tavoitteet ovat Suomea korkeammalla.

Eetu Laurikainen on kantanut Bluesin torjuntavastuun 24 ottelussa. Kokeneempi Jani Nieminen avasi kauden espoolaisten maalilla, mutta tällä hetkellä enemmän luottoa saa Laurikainen.

– Meillä on ollut hyvä kilpailutilanne koko syksyn ajan. Potkimme toisiamme eteenpäin. Niin sen pitääkin mennä, ei voi luistaa mistään, Laurikainen toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Pelini ovat menneet hyvin, luotan itseeni. Luotan myös pakkeihin ja muihinkin pelaajiimme.

Blues kohtaa torstaina ja perjantaina pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa HIFK:n. Myös helsinkiläisleirissä uskotaan nuoriin vahteihin, sillä sekä Ville Husso että Kevin Lankinen täyttävät tänä vuonna vasta 20 vuotta.

– Heillä on pari nuorta, potentiaalista kaveria. Hyvin ovat pojat pelanneet, ei voi muuta sanoa. Mutta eivät he meille pärjää, Laurikainen heittää.

– Hienoa, että nuoria nousee ja mahdollisimman moni saa paikan liigajoukkueesta. Se on ehdottomasti hyvä suunta, hän lisää.

Laurikainen saapui espoolaisseuraan rapakon takaa. Nuori nimittäin pelasi edelliset kaksi kautta Yhdysvaltojen WHL-sarjassa Swift Current Broncosissa. Maalivahti viihtyi kovassa ympäristössä ja seuraava etappi hänen urallaan onkin NHL.

– Se on haave ja tavoite.

Blues on kohdannut HIFK:n tällä kaudella neljästi. Voitot ovat ennen torstaita tasan 2-2. Laurikainen on torjunut näistä viimeisessä, eli viime viikon espoolaisten 5-4-voitosta. Nuo pisteet tulivat vasta voittomaalikilpailun jälkeen, joten helppoa iltapuhdetta tuskin on kummallekaan luvassa tälläkään kertaa.

– Viime peli oli viihdyttävää lätkää. Peli meni päästä päähän ja molemmissa päissä oli tilanteita. Yleisö sai viihdettä koko rajan edestä. Olemme oikein hyvillä fiiliksillä.

– Paikallisottelun tunnelmaa on. Pieni jännitys tulee kaikille. Osa pelaajistamme on HIFK-taustaisia. Hallissa on tunnelmaa ja molempien joukkueiden faneja, joka tuo pelaajille ekstralatausta, maalivahti kehuu.

Entä mitä mieltä Laurikaisen maalivahtivalmentaja on nuoren potentiaalista? Luotsi vastaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa myös kysymykseen miksi niin monen liigajoukkueen vahti on tällä hetkellä 1990-luvulla syntynyt.