Monivuotinen Leijonien päävalmentaja Hannu Aravirta vaikuttui näkemästään Teemu Selänteen paidan jäädytysjuhlien osalta. SuomiKiekko-sivusto tavoitti Aravirran juuri tuoreeltaan sen jälkeen, kun ”Ara” oli nähnyt seremoniat televisiosta.

– Amerikassa osataan järjestää, kun on juhlien paikka. Seremonia on kohdallaan. Ihmisten sanat tulevat sydämestä. On huikeaa katsoa, millaisen vaikutuksen Teemu on jättänyt tuolle alueelle. Ei näitä yhden kauden maaliennätyksellä saa. Teemu on Teemu, Aravirta tunnelmoi.

Aravirta valmensi Selännettä monissa arvoturnauksissa. Yhteisen historian perusteella valmentajavelho ei ollut yllättynyt yleisön suosiosta Anaheim Ducksin järjestämässä tilaisuudessa.

– Hän on aidosti oma itsensä, rakastaa tekemistä ja välittää ihmisistä. Hän on antanut aikaa. Upea tilaisuus. Kyllä tässä itselläkin silmä kostui, kun fiilistelen sitä, mitä pitää tehdä tällaisen eteen. Tämä oli iso kunnioitus Teemun elämäntyölle, Aravirta kertoi.

Hannu Aravirran muistoja hänen ja Teemu Selänteen yhteisistä maajoukkuevuosista sisältävä haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla lähiaikoina.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen