Uutistoimisto TASS on pudottanut melkoisen uutispommin, sillä KHL on muuttamassa rajulla tavalla strategiaansa.

KHL haluaa nähdä jatkossa enemmän perinteisiä venäläisiä seuroja ja tiputtaa sarjasta tuntemattomimpia ei-venäläisiä KHL-seuroja, joista TASS mainitsee esimerkiksi Medvescakin. TASSin mukaan on todennäköistä, ettei Medvescakia nähdä enää tämän sesongin jälkeen KHL:ssä. Syynä ei ole Medvescakin taloushuolet, vaan uusi strategia.

Medvescak pelaa toistaa kauttaan KHL:ssä. Sen toimintaa rahoittavat TASSin mukaan venäläiset yhtiöt. Medvescak tulee Kroatiasta, joka ei lukeudu edes hyvällä tahdolla jääkiekkomaihin. Medvescakilla ei ole juurikaan huippumiehiä kokoonpanossa. Nämä asiat on TASSin mukaan hiertäneet KHL:n hallituksen puheenjohtajaa Gennadi Timtshenkoa, mikä oli myös yksi syy KHL-presidentti Aleksandr Medvedevin potkuihin. Uutta strategiaa ajaa nyt Timtshenkon oma mies Dmitri Tshernyshenko, joka astui Medvedevin tilalle.

Tunnetuimmat ns. jääkiekkomaista tulevat ulkomaalaisseurat, joista TASS mainitsee Jokerit, ovat jatkossakin tervetulleita KHL:ään. TASS povaa isoja muutoksia jo ensi kaudelle: katkolla on ainakin viiden seuran osallistuminen KHL:ään. Jotkut seurat putoavat talousvaikeuksiensa takia, mutta ainakin yhdelle seuralle eli Medvescakille KHL ei tule välttämättä antamaan edes osallistumisoikeutta.

Perinteisistä venäläisseuroista Moskovan Spartak on palaamassa ensi kaudeksi takaisin KHL:ään. Krylja Sovetovin paluuta Venäjän pääsarjatasolle eli KHL:ään ollaan venäläismediassa veikattu kaudelle 2016-17 (uutinen).

KHL-uutiset ja sarjataulukot erikoissivullamme!