KHL - Jokerit: Ottelut, tulokset, tilastot

KHL - kausi 2019-20

KHL-kausi 2019-20 käynnistyy 1.9. Tältä sivulta löydät KHL:n ennakkopaketin artikkelit, otteluohjelman, sarjataulukon, uutiset, tulokset sekä KHL:ssä pelaavat suomalaiset. Lisäksi näet kattavasti myös Jokereiden ottelut ja tulokset sekä kokoonpanon. 

Sisällysluettelo

Ensitalletus TUPLANA!
Nordicbet tuplaa ensimmäisen talletuksesi 100€ asti. Näin esimerkiksi 20€ talletuksella saat heti 40€ pelirahaa
LUNASTA TARJOUS

KHL:n ennakkopaketti 2019-20

SuomiKiekko-sivuston KHL:n ennakkopaketti lähestyy alkavaa kautta Jokerien, liigan muiden suurseurojen ja suomalaispelaajien kautta.

Lisäämme kaikki ennakkoartikkelit tälle sivulle sitä mukaa, kun artikkelit julkaistaan.

Jokerit

Jokerit on pelannut KHL:ssä vuodesta 2014. Ensi kaudella Jokerit pelaa KHL:n läntisessä konferenssissa, Bobrov-divisioonassa. Parhaimmillaan Jokerit on voittanut vuonna 2016 oman divisioonansa.

Kesällä 2019 Jokerit siirtyi Jari Kurrin aikakauteen, kun Hjallis Harkimo osti itselleen Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin osakkeet, jotka Harkimo omien osakkeidensa tavoin myi Kurrille. Kurrin lisäksi Jokerien omistajana on venäläisomisteinen nikkeliyhtiö Norilsk Nickel Harjavalta Oy.

Jokerit-ennakko

Helsingin Jokerit aloittaa 3. syyskuuta seurahistoriansa kuudennen kauden KHL:ssä. SuomiKiekko-sivusto käy läpi seuran lähtökohtia perinteisessä kausiennakossa.

Lähtökohdat kauteen ovat kiinnostavat: KHL-seura oli varsinkin keväällä otsikoissa omistajakuvioiden ja niistä aiheutuneen kritiikin takia. Seuran Venäjältä tullut rahoitus on herättänyt jo pitkään kritiikkiä – tuore omistajanvaihdos vain kiihdytti epäilyjä.

Jokerit on samalla koonnut tulevalla kaudelle varsin iskukykyisen joukkueen. Lauri Marjamäellä alkaa toinen kausi joukkueen peräsimessä – huippuvalmentaja saa käsiinsä huomattavasti viime kautta suomalaisemman joukkueen. Riittääkö kokeneet leijonanimet KHL:n kärkisijoihin? Se on kysymys, joka määrittelee tulevan kauden menestyksen.

Kaikki vahvistukset sekä joukkueen tuore pelaajalista löytyy artikkelin lopusta.

Vahvuudet:

Jokerit vaikutti varsinkin viime kaudella melkoiselta muukalaislegioona, kun katsoi seuran pelaajalistaa. Kesällä tähän on tullut muutos: esimerkiksi Henrik Haapala, Petri Kontiola, Veli-Matti Savinainen, Mikko Lehtonen ja Antti Niemi ovat kaikki uskottavia vahvistuksia – ja ennen kaikkea suomalaisyleisöä kiinnostavia nimiä.

Marjamäki saa rakenneltua varsin mainiot ylivoimat KHL-tasolle. Varsinkin pakistosta löytyy tulivoimaa ja osaamista. Esimerkiksi pakkipari Mikko Lehtonen – Sami Lepistö on mihin tahansa eurooppalaiseen seuraan kova duo. Jos viime kaudella ryhmän erikoistilanteet sakkasi pahasti kevään pudotuspeleissä, on täksi kaudeksi tarjolla melkoinen määrä tulivoimaa ja taitoa.

Jokerit vaihtoi peliasujensa väriä tulevalle kaudelle.

Heikkoudet:

Jokereiden kokoonpanossa katse kääntyy väkisinkin sentteripuoleen. Peter Reginin viime kausi oli vaisu – kapteenin pistää pystyä nostamaan tasoaan palkkanauhansa tasolle. Kontiola on mainio lisä – mutta onko hänkään enää KHL-tasolle ykkössentteri?

Joukkue saa laidoille paljon osaamista – esimerkiksi Nicklas Jensen on KHL:ään yhä loistopelaaja. Myös Haapalalla on saumat ponnahtaa Jokereissa seuraavalle tasolle. Sentteriosaston pitää pystyä ruokkimaan laitureita, jotta Helsingissä voidaan haaveilla menestyksestä.

Jokerit on vahvistunut kesällä kiinnostavilla nimillä. Kuva: Pekka Rautiainen/Jokerit

Näin käy:

Jokereiden menestys määritellään pitkälti kevään pudotuspeleissä. Joukkue on hyytynyt tosipeleissä niin monta kertaa, ettei mainio runkosarja lohduta enää Helsingissä. Konferenssijako laittaa Jokerit tiukkaan asemaan: onnistuneen kauden edellytys on, että Jokerit pystyy kaatamaan SKA:n tai TsSKA:n tähtiniput. Se on mahdollista, mutta se vaatii Marjamäen suojateilta täydellistä onnistumista.

Jokereilta löytyy rutiinia ja taitoa melkoisesti. Ryhmä sijoittuu runkosarjassa läntisen konferenssin neljän parhaan joukkoon. Sen jälkeen mitataan kunnolla joukkueen kantti.

Jokerien kokoonpano 2019-20

Näytä pelaajalista

Pelaajasiirrot 2019

Tulleet

Näytä tulleet pelaajat

Lähteneet

Näytä lähteneet pelaajat

Lainalla

Näytä lainalla olevat pelaajat

Jokerien ottelut ja tulokset kaudella 2019-20

Tulokset
PVM Ottelu Tulos
15.09.2019 17:00 SKA Pietari - Jokerit 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
13.09.2019 19:00 Torpedo - Jokerit ja. 6-5 (0-2, 2-2, 3-1)
11.09.2019 19:00 Severstal - Jokerit 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
07.09.2019 16:00 Jokerit - Dinamo Riika 7-2 (2-0, 4-2, 1-0)
05.09.2019 19:00 Jokerit - Ak Bars 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

Tulevat viisi ottelua
PVM Ottelu
21.09.2019 17:10 Dinamo Minsk - Jokerit
23.09.2019 19:30 Lokomotiv - Jokerit
25.09.2019 18:30 Jokerit - TsSKA Moskova
28.09.2019 16:00 Jokerit - Avtomobilist
30.09.2019 19:30 Dinamo Moskova - Jokerit

Lähde: Elite Prospects

KHL:n mestarisuosikit

KHL:n voimasuhteet ovat pysyneet hyvin samanlaisina jo useamman vuoden ajan. Suurimmat mestarisuosikit ovat säilyttäneet asemansa liigan huipulla. Kaudella 2019-2020 tullaan tuskin näkemään suuria yllätyksiä.

SuomiKiekko.com listasi alle KHL:n suurimmat mestarikandidaatit.

TsSKA Moskova – jälleen suurin mestarisuosikki

KHL:n hallitseva mestari TsSKA Moskova lähtee tulevaan KHL-kauteen sarjan suurimpana ennakkosuosikkina. Vedonlyöntiyhtiöt ovat asettaneet venäläisseuralle pienimmän mestaruuskertoimen, eikä mikään ihme, sillä joukkue on vain vahvistunut edelliskaudesta.

Aina hyvin puolustava TsSKA on haalinut jo entuudestaan vahvaan alakertaansa Bogdan Kiselevitsin, joka kiekkoili vielä viime kaudella NHL:ssä. Hyökkäystä vahvistavat puolestaan Tshekin maajoukkueestakin tuttu Jiri Sekac sekä Florida Panthersista jo viime kaudella Moskovassa lainalla käynyt Maxim Mamin. Maalinsuulla ykköstorjujana jatkaa Ilja Sorokin.

Päävalmentaja Igor Nikitinin luotsaama TsSKA on tällä kaudella illasta toiseen vaikea kaadettava. Mestaruuden uusiminen ei olisi mikään ihme.

Arvio: Läntisen konferenssi sija 1.-2.

Joukkueen suomalaiset: Ei suomalaisia

Avangard Omsk – viime kausi jätti nälkää

Jokerit pääsee heti kauden avausottelussaan hirmuiseen testiin, kun vastaan asettuu viime kauden KHL-finalisti Avangard Omsk. Kanadalaisluotsi Bob Hartleyn joukkueessa on paukkunut ovi molempiin suuntiin, mutta siitäkin huolimatta kasassa on jopa viime kautta vahvempi ryhmä. Omskin kovimpia kiinnityksiä ovat Colorado Avalanchesta napattu Sven Andrighetto sekä ilman sopimusta ollut puolustaja Vjatsheslav Voinov.

Sveitsin maajoukkueestakin tuttu Sven Andrighetto lukeutuu KHL:n uusimpien tähtipelaajien joukkoon. (Kuva: Getty Images)

NHL:ssä upean uran valmentajana tehnyt Hartley on käyttänyt suhteitaan hyödyksi, sillä joukkueessa on nyt NHL-kokemusta yli 1500 ottelun edestä.

Mikäli Omsk hitsautuu yhteen yhtä hyvin kuin edelliskaudella, voidaan seurassa haaveilla mestaruudesta. Ehkäpä viime kevään hopea muuttuu nyt kullaksi?

Arvio: Itäisen konferenssin sija 1.

Joukkueen suomalaiset: Ville Pokka

SKA Pietari – kokoonpanossa valtavia muutoksia

Tämä joukkue ei pahemmin esittelyjä kaipaa. SKA Pietari lukeutuu jokaisella kaudella mestarisuosikkeihin joukkoon, eikä tuleva kausi ole poikkeus.

Joukkue on menettänyt todella kovia nimiä, kuten Nikita Gusevin (New Jersey Devilsiin), Pavel Datsjukin (Avtomobilist Jekaterinburghiin) ja Igor Shestjorkinin (New York Rangersiin), mutta tilalle on löytynyt hyviä pelimiehiä.

Ykkössentterinä harjoituskaudella on esiintynyt Jori Lehterä, joka edusti vielä viime kaudella Philadelphia Flyersia. Hyökkäykseen tulivoimaa tuovat myös Dinamo Moskovasta saapunut Dmitri Kagarlitski sekä Salavat Julajev Ufaa edustanut Joonas Kemppainen.

Kokenut ja laadukas joukkue ei kompuroi tulevallakaan kaudella kuin yksittäisinä iltoina. Parhaana päivänä joukkueelle on vaikea löytää pysäyttäjää.

Arvio: Läntisen konferenssin sija 1.-2.

Joukkueen suomalaiset: Jori Lehterä, Jarno Koskiranta, Joonas Kemppainen

Mestarisuosikkien haastajat: Avtomobilist Jekaterinburg, Metallurg Magnitogorsk, Ak Bars Kazan, Salavat Julajev Ufa, Jokerit

KHL:n suomalaiset

KHL:ssä pelaa yhteenä 40 suomalaista kenttäpelaajaa sekä kuusi maalivahtia. Suurin suomalaisedustus on ymmärrettävästi Jokereissa.

LUE MYÖS: TOP5: Tässä ovat sarjan kiinnostavimmat pelaajat

Suomalaispelaajat KHL:ssä

Mukana ei ole Jokerien suomalaispelaajia, jotka löytyvät ylempää Jokerien pelaajalistasta.

Näytä pelaajalista

KHL-uutiset

Leijonatähdet jyräävät – keikkuvat komeasti kaksoisjohdossa KHL:n pistekärjessä

Jokerien Mikko Lehtonen ja Dynamo Moskovan Juuso Hietanen ovat olleet häikäisevässä iskussa KHL:ssä sen alkukaudella. Kaksikko miehittää sarjan puolustajien pistepörssissä kahta ensimmäistä paikkaa. Kevään maailmanmestari...

Jori Lehterä ohittanut viime kauden maalimääränsä aikoja sitten – noussut KHL:ssä jo maalipörssin kärkeen

Suomalaishyökkääjä Jori Lehterä on saanut urakalleen KHL:ssä valtavan startin. Pietarin SKA:n maalilinko johtaa koko sarjan maalipörssiä yhdessä neljän muun pelaajan kanssa. Pietarilaisjoukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt...

Lähde: MM-kisoista tuttu hyökkääjä tarttui liigaseuran haaviin

Mikkelin Jukurit on vahvistumassa maajoukkuetason pelaajalla, uutisoi latvialainen sportacentrs.com. Sivuston saamien tietojen mukaan viime kaudella KHL:n Dinamo Riikassa pelannut Martins Dzierkals siirtyy Jukureihin ja liittyy joukkueen mukaan pian. 22-vuotias...

KHL:n sarjataulukko

Läntinen konferenssi

Läntinen konferenssi

# Joukkue O 3P 2P 1P 0P M P
1 Vitjaz Vitjaz 7 6 2 0 1 22-11 12
2 TsSKA Moskova TsSKA Moskova 7 5 1 1 1 20-11 11
3 Torpedo Torpedo 8 5 2 0 3 22-19 10
4 SKA Pietari SKA Pietari 7 5 1 0 2 17-16 10
5 Dinamo Moskova Dinamo Moskova 7 4 1 1 2 18-20 9
6 Spartak Spartak 8 2 0 3 3 19-20 7
7 HK Sotshi HK Sotshi 7 3 0 1 3 15-18 7
8 Dinamo Minsk Dinamo Minsk 7 3 1 0 4 19-21 6
9 Lokomotiv Lokomotiv 6 3 0 0 3 17-19 6
10 Dinamo Riika Dinamo Riika 7 3 2 0 4 14-23 6
11 Jokerit Jokerit 6 2 0 1 3 21-20 5
12 Severstal Severstal 8 2 1 1 5 17-26 5

Itäinen konferenssi

Itäinen konferenssi

# Joukkue O 3P 2P 1P 0P M P
1 Avtomobilist Avtomobilist 7 7 3 0 0 24-13 14
2 Traktor Traktor 9 5 2 1 3 18-17 11
3 Salavat Julajev Salavat Julajev 6 4 0 1 1 14-11 9
4 Avangard Avangard 7 4 1 1 2 16-17 9
5 Ak Bars Ak Bars 5 4 0 0 1 19-12 8
6 Sibir Sibir 7 3 0 2 2 16-16 8
7 Neftehimik Neftehimik 7 3 0 1 3 18-16 7
8 Kunlun Red Star Kunlun Red Star 7 3 1 0 4 12-14 6
9 Admiral Admiral 6 3 0 0 3 12-14 6
10 Metallurg Magnitogorsk Metallurg Magnitogorsk 7 1 0 1 5 10-18 3
11 Amur Amur 8 0 0 3 5 11-20 3

KHL-tulokset

Tulokset päivittyvät, kun ensimmäiset ottelut pelataan.

Kierros 7
PVM Ottelu Tulos
18.09.2019 19:30 Vitjaz - Severstal 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
18.09.2019 19:30 Dinamo Riika - Lokomotiv 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
18.09.2019 19:10 Dinamo Minsk - Amur ja. 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
18.09.2019 15:30 Sibir - Traktor ja. 1-2 (1-0, 0-1, 0-0)
17.09.2019 19:30 HK Sotshi - SKA Pietari 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
17.09.2019 19:30 Dinamo Moskova - Admiral 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)
17.09.2019 19:00 Torpedo - Neftehimik 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
17.09.2019 17:00 Avtomobilist - Avangard ja. 3-2 (1-1, 1-0, 0-1)
17.09.2019 17:00 Salavat Julajev - Kunlun Red Star 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
17.09.2019 16:30 Barys Nur-Sultan - Spartak 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
16.09.2019 19:30 Dinamo Riika - Amur ja. 4-3 (0-0, 2-1, 1-2)
16.09.2019 19:30 TsSKA Moskova - Lokomotiv 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)
Kierros 6
Kierros 5
Kierros 4
Kierros 3
Kierros 2
Kierros 1

KHL:n otteluohjelma

Runkosarja

Kierros 8
PVM Ottelu
19.09.2019 17:00 Metallurg Magnitogorsk - Spartak
19.09.2019 17:00 Salavat Julajev - Avangard
19.09.2019 17:00 Avtomobilist - Kunlun Red Star
19.09.2019 19:30 Ak Bars - Neftehimik
19.09.2019 19:30 TsSKA Moskova - Admiral
19.09.2019 19:30 Dinamo Moskova - SKA Pietari
19.09.2019 19:30 HK Sotshi - Torpedo
20.09.2019 15:30 Sibir - Amur
20.09.2019 16:30 Barys - Traktor
20.09.2019 19:00 Lokomotiv - Vitjaz
21.09.2019 17:00 Severstal - Torpedo
21.09.2019 17:10 Dinamo Minsk - Jokerit
Kierros 9
Kierros 10
Kierros 11
Kierros 12
Kierros 13
Kierros 14
Kierros 15
Kierros 16
Kierros 17
Kierros 18
Kierros 19
Kierros 20
Kierros 21
Kierros 22
Kierros 23
Kierros 24
Kierros 25
Kierros 26
Kierros 27
Kierros 28
Kierros 29
Kierros 30
Kierros 31
Kierros 32
Kierros 33
Kierros 34
Kierros 35
Kierros 36
Kierros 37
Kierros 38
Kierros 39
Kierros 40
Kierros 41
Kierros 42
Kierros 43
Kierros 44
Kierros 45
Kierros 46
Kierros 47
Kierros 48
Kierros 49
Kierros 50
Kierros 51
Kierros 52
Kierros 53
Kierros 54
Kierros 55
Kierros 56
Kierros 57
Kierros 58
Kierros 59
Kierros 60
Kierros 61
Kierros 62