Nuori TPS-hyökkääjä innolla Kanadaan: ”Täytyy näyttää, mihin pystyy”

© Kuva: Ilari Isotalo
Perjantaiyönä NY Rangers - Montreal! Hyödynnä vihje ja lunasta talletusbonus!

TPS:n nelosketjusta viime peleissä paikan ottanut Julius Vähätalo kuuluu pelaajiin, jotka taistelevat kynsin ja hampain paikoista tulevaan U20-ryhmään. Lopullinen ryhmä valitaan ensi sunnuntaina pelattavan viimeisen harjoitusottelun jälkeen.

SuomiKiekko-sivusto tapasi 19-vuotiaan Vahdosta kotoisin olevan isokokoisen hyökkääjän ennen kuin joukkue matkasi Kanadaan.

Tulevat arvokisat ovat iso tavoite.

– Todella hieno mahdollisuus päästä joukkueeseen. Sen eteen annetaan nyt kaikki ja vielä vähän päälle, Vähätalo summasi tuntojaan ennen Pohjois-Amerikan reissua.

– En ole itse ollut koskaan vastaavassa mukana. Joten aika huippuhomma, nyt on paikka päästä ryhmään. Katsotaan mihin taidot riittävät.

Vähätalon mukaan Nuorilla Leijonilla on kasassaan mainio nippu.

– Potentiaalinen ryhmä. Viime kauden joukkueesta on paljon mukana. Ja vaikka moni pelaaja on vaihtunut, meillä on hyvä mahdollisuus pärjätä taas ketä tahansa vastaan.

Näytönpaikka Detroittiin päin

Viime kesänä Detroit Red Wingsiin 6. kierroksella varattu suomalainen viihtyi jo viime kesän rapakon toisella puolella.

Siinä mielessä vuodenvaihde on iso näytönpaikka myös NHL-uraa silmäillen.

– Se on eri kaukalo. Peli on jonkin verran erityylistä. Siellä on paljon skoutteja ja muuta henkilökuntaa paikalla, se on iso näytönpaikka myös sen suhteen. Täytyy näyttää, mihin pystyy ja antaa positiivista merkkiä siihen suuntaan.

Millainen rooli Leijonista on tavoitteena?

– Jokainen toivoo mahdollisimman paljon peliaikaa, mutta kyllä näihin kisoihin lähdetään rooliin kuin rooliin. Kun saa Leijona-logon rintaan, kaikki tekevät varmasti juuri sen roolin, mikä vain annetaan, Vähätalo kuittasi kuin oppikirjan mukaan.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Perjantaiyönä NY Rangers - Montreal! Hyödynnä vihje ja lunasta talletusbonus!