Kolme kautta SaiPassa pelaamaan ehtinyt Per Savilahti-Nagander tuntee suomalaisjoukkueet jo varsin hyvin.

CHL:ssä Luleån mukana Lukkoa vastaan juhlinut ruotsalaisjärkäle myönsi tuttujen vastustajien tuoneen lisäenergiaa kamppailuun.

– Pelasin Suomessa pitkään, joten on aina hienoa palata tänne. Varsinkin kun vastassa oli taas tuttuja nimiä (Jesper Piitulainen ja Olavi Vauhkonen). Se sytyttää aina ja kentällä ehtii vaihtaa aina pari sanaa, Savilahti virnisti SuomiKiekko-sivustolle.

Kun puhe kääntyy SaiPa-vuosiin, on ruotsalaiselta vaikea nyhtää muuta kuin positiivista kommenttia. Lappeerannan ylpeys saa pakilta pelkästään kehuja.

– Minulla on vain hyviä muistoja. Ne olivat tärkeitä vuosia itselleni – kasvoin pelaajana ja ihmisenä paljon sinä aikana. Pääsin pelaamaan paljon ja minuun luotettiin – olen todella kiitollinen niistä vuosista.

Ruotsi vastaan Suomi

CHL:ssä jäljellä on enää neljä suomalaista sekä neljä ruotsalaista joukkuetta. Sen myötä tarjolla on ikään kuin maaotteluteemaa.

– Nyt näemme, kumpi on Euroopan paras sarja, Savilahti virnisti.

– Sitä syttyy aina tähän asetelmaan. Sitä haluaa aina rökittää suomalaiset. Ja he haluavat taatusti pyyhkiä meillä jäätä. Se on hauskaa, pakki tiivisti.

Ensimmäinen osaottelu päättyi Raumalla ruotsalaisten selvään 5-2-voittoon. Savilahti ei halua tuuletella vielä voitolla.

– Meidän pitää parantaa vielä toiseen otteluun. Se on varmaa, pakki ennusti Ruotsissa pelattavaa toista osaottelua.

Tuoreet tilastot ja kaikki CHL-uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo