Los Angeles Kings solmi keskiviikkona kuusivuotisen jatkosopimuksen amerikkalaispuolustaja Alec Martinezin, 27, kanssa. Kanadalaisen Sportnetin toimittajan Elliott Friedmanin tietojen mukaan Martinezin sopimuksen arvo on neljä miljonaa dollaria per vuosi.

Martinzesista olisi tullut kesällä rajoittamaton vapaa-agentti.

Martinez teki menneenä kesänä Stanley Cupin voiton Kingsille ratkaisseen jatkoaikamaalin viidennessä loppuottelussa New York Rangersia vastaan. Yhdysvaltalaispuolustaja on ollut juhlimassa Kingsin molempia mestaruuksia (2012, 2014).

Martinezin sopimuksen myötä Kingsin alakerta alkaa olla lähes valmis tulevalle kaudelle. Martinezin lisäksi kalifornialaisseuralla on pitkät jatkot jo Drew Doughtyn, Slava Voynovin, Matt Greenen ja Jake Muzzinin kanssa. Myös Brayden McNabbilla on sopimus ensi vuodesta.

***

Mutta ongelmaton ei Kingsin tilanne ole. Sillä on tuoreimman sopimuksen myötä palkkakuluja ensi kaudelle jo yli 60 miljoonalla. Silti joukkue tarvitsee edelleen seitsemän hyökkääjää, kaksi puolustajaa ja varamaalivahdin.

Tilaa sillä on palkkakaton alla näihin kaikkiin noin yhdeksän miljoonaa taalaa.

Ja kun vapaiksi agenteiksi (joko rajoitetuksi tai rajoittamattomiksi) on tulossa pelaajia, kuten Justin Williams, Jarrett Stoll, Tanner Pearson, Tyler Toffoli, Jordan Nolan, Kyle Clifford sekä Robyn Regehr, jokainen ymmärtää, että kaikki eivät katon alle mahdu.

Seuralle prioriteeteissa ensimmäisenä tulevat nuoret, tällä kaudella viimeistään läpilyöneet, Toffoli sekä Pearson, jotka saavat entry level-sopimuksiinsa huimat palkankorotukset.

***

Tilanne ei ole kuitenkaan Kingsille helppo, koska sillä on mestaruuskaliberin joukkue, jota se tuskin haluaa merkittävästi heikentää kauden mittaan. Jos se ei kauppaa rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi kesällä tulevia pelaajia (Williams, Stoll, Regehr) kauden aikana, se saattaa menettää ne kesällä ilman korvausta.

Etenkin Williams ja Stoll ovat pelaajia, joilla lienee käyttöä Kaliforniassa jatkossakin.

Ensi vuotta ajatellen Kingsillä on liian kalliita hyökkääjiä liian monta ja jonkun on lähdettävä. Siirtohuhuissa toistaiseksi sitkeimmin on ollut keskushyökkääjä Mike Richards, joka onkin 5,75 miljoonan vuosipalkallaan todennäköisin lähtijä.

Varmaa on, että Kings joutuu luopumaan useasta hyvästä pelaajasta ensi kaudeksi. Tapahtuuko muutokset rosterissa tämän kauden aikana vai vasta kesällä, esimerkiksi draftissa, sen näyttää aika.

Kingsin pitkään yhdessä ollut runko pelaa tällä erää viimeistä kauttaan yhdessä.

***

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala