Sibirillä riittää pohdittavaa Andreas Thuressonissa.

Alkukaudella säväyttänyt ruotsalaishyökkääjä ei ole mahtunut kuin satunnaisesti viime peleissä kokoonpanoon ja kuluttaa kallispalkkaisena pelaajana aikaa lähinnä pop corn -osastolla.

Kaikki näytti vielä hyvältä, kun Thuresson paukutti alkusesongin 13 peliin kovat tehopisteet 8+7. Sen jälkeen mies on hiihtänyt jäällä kiikaritehoilla – siis silloin kun on ylipäätään kaukaloon päässyt. Viimeisin tehomerkintä on pelistä 12. lokakuuta. Marras-joulukuussa Thuresson on istunut katsomon puolella jo yhdeksässä pelissä.

Sibir ei ole salannut haluaan myydä Thuressonia. Seuran GM Kirill Fastovski kertoi venäläismedialle viimeksi keskiviikkona, että ratkaisu täytyy tehdä muutaman päivän sisällä. On selvää, että Sibir haluaa eroon floppipelaajastaan, joka hyytyi käsittämättömällä tavalla kauden edetessä. Mutta löytyykö ostaja?

Koska Sibir elää käytännössä kädestä suuhun, se ei halua antaa monoa Thuressonille. Siksi ruotsalaispelaaja lähtee todennäköisesti ”halvalla”, mikäli yksikin seura olisi kiinnostunut hyökkääjästä. Paluu Ruotsiin lienee todennäköisin vaihtoehto vai mitä sanoo Thuressonin ex-seura Brynäs?

Jussi Franck
Twitter: @JussiFranck

KHL-uutiset ja sarjataulukot erikoissivullamme!