CHL: Kaksi huippuvireistä ryhmää iskee yhteen ruotsalaisten omassa välienselvittelyssä

© Kuva: Ilari Isotalo

Ottelupari: Linköping-Skellefteå

Lähtökohdat: CHL:n puolivälierien ainoassa puhtaasti ruotsalaisjoukkueiden kohtaamisessa nähdään kahden huippuvireisen ryhmän kohtaaminen, kun SHL:n sarjaykkönen Skellefteå kohtaa Linköpingin.

Lähtökohdat iltaan ovat lähes identtiset. Molemmat seurat saapuvat ensimmäisen osaotteluun neljän voiton myötäisissä tuulissa.

Skellefteån kausi on ollut jälleen vahva, mutta myös Linköping löytyy sarjasta neljänneltä sijalta. Eroa joukkueiden välille on ehtinyt kertyä alkukaudesta 10 pistettä.

CHL:ssä molemmat joukkueet ovat esittäneet varsin vakuuttavia otteita tähän menneessä. Skellefteå voitto oman lohkonsa, minkä jälkeen kaatui JYP draamaattisten vaiheiden jälkeen.

Linköping marssi myös lohkovoittoon. Sen jälkeen se kukisti Sparta Prahan euroliigan neljännespuolivälierissä.

Kamppailussa nähdään myös suomalaisväriä Skellefteån osalta. Mikko Lehtonen hyökkää joukkueen riveissä.

Seuraa heitä:

Jeff Taffe, Linköping: Koko SHL:n pistepörssin ykkösnimi. Pitkään AHL:ää tahkonnut 33-vuotias jenkkihyökkääjä tuntuu saaneen Euroopassa uuden alun uralleen. Ollut tällä kaudella pitelemätön myös CHL:ssä (6 ottelua tehoin 4+4=8).

Kirill Kabanov, Skellefteå: Skellefteån taiturimainen venäläishyökkääjä on sopeutunut mainiosti suurseuran pelityyliin. Siitä kertoo jo alkukauden kovat tehot SHL:ssä. CHL ei ole vielä oikein napannut, tuleeko tehoja Linköpingiä vastaan?

Jakub Vrána, Linköping: Kentän suurin tulevaisuuden nimi on vasta 18-vuotias tsehkkitaituri, joka on parantanut pitkin kauttaan taivaltaan SHL:ssä. Vrana on Washington Capitalsin ykköskierroksen varaus viime kesältä, joka muistetaan myös Tshekin junnumaajoukkueista.

Daniel Widing, Skellefteå: Viime kaudella vielä Bluesissa pörrännyt ruotsalaistykki palasi Ruotsiin. Rooli ei ole Skellefteåssa yhtä iso kuin aiempina vuosina muissa seuroissa. Alkukauden tehot ovat varmasti silti pieni pettymys kokeneelle hyökkääjälle.

Toiset osaottelut ovat vuorossa 9.12. Tsekkaa kaikki otteluparit CHL:n erikoissivustoltamme täältä!

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo