Jokerit-pomolla kovat visiot: ”KHL:n laadukkain seura”

© Kuva: Ilari Isotalo
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Jokereiden meno KHL-kaukaloissa on ollut alkukaudesta jopa yllättävän hyvää.

Samaan aikaan kulisseissa on sattunut ja tapahtunut paljon. Seuran toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertaa historiallisen syksyn olleen myös muuten onnistunut.

– Yllättävän hyvin on mennyt. Kausikorttimyynti on ainoa, joka on ollut jäänyt vähän tavoitteesta. Saimme ne liian myöhään myyntiin, koska saimme peliohjelman niin myöhään ja sekin oli aluksi väärin. Pääsimme vasta elokuussa myymään kortteja. Se on ainoa asia, mikä on mennyt alle odotusten, toimitusjohtaja kiteytti SuomiKiekko-sivustolle.

– Katsojamäärä on keskimäärin ollut ok. Myös yhteistyökumppaneiden suhteen on ollut varsin hyvä alku. Selkeästi näkee, että KHL kiinostaa myös tällä saralla.

Henkilökohtaisesti pesti toimitusjohtajana on tarjonnut uutta. Aiemmin Sanoman markkinointipuolella toiminut Kohonen kertaa syksyn olleen monessa mielessä rankka.

– Suurin yllätys joka päivä on ollut se, ettei tule yllätyksiä. Paljon on ehtinyt tapahtumaan. Tämä on ollut työlästä mutta samalla inspiroivaa. Tiesin jo etukäteen, ettei tästä tule helppoa, mutta sitäkin kiinnostavampaa.

Kun miettii kesän lähtökohtia, on Jokerit herättänyt jopa yllättävän paljon huomiota ja kiinnostusta suomalaisessa kiekkokeskusteluissa.

– Meillä oli mediaseuranta viikosta 18 viikkoon 42. Meillä oli mediahittejä eri medioissa yhtä paljon kuin SM-liigalla ja sen seuroilla yhteensä. Osahan julkisuudesta on negatiivista, ettei voi sanoa kaiken olleen yksioikoisen hyvää. Mutta hyvin kiinnostaa. Keskusteluhan on eri kiekkofoorumeilla intohimoista, Kohonen kiittelee.

Jokerit onkin ollut KHL:ään liittymisestä alkaen paljon esillä. Sekä hyvässä että pahassa.

– Välillä on vähän turhauttanut ja ärsyttänyt. Olen kuitenkin itse työskennellyt sillä alalla. Tiedän, että sille pitää tehdä jotain – vikiseminen on aika huono strategia.

Uutuuden viehätystä?

Uutuden viehätystä vai jotain pysyvää? Jokereiden vahva syksy on tuonut yllättävän paljon pöhinää seuran ympärille.

Kohonen myöntää, ettei seura voi jäädä tunnelmoimaan vahvaan syksyyn.

– Se on vanha klisee, että brändi on teon sana. Mitään brändiä ei ole, se tehdään. Jokereilla on vahva ja perinteikäs tuote, mutta sen eteen pitää tehdä joka päivä töitä. Siihen pitää käyttää mielikuvitusta, energiaa ja myös rahaa, jotta katsojat ja yhteistyökumppanit saavat joka hetki rahalleen vastiketta. Se vaatii hirveästi duunia, mutta se on ainoa tekijä, jolla me voimme pärjätä.

Kohonen myöntää poliittisen tilanteen haitanneen Jokereiden menoa KHL:ssä. Puheet ”Putinin liigasta” ärsyttää seurapomoa.

– Ihan kuin tämä olisi ainoa liiga, missä isot yritykset tai varakkaat sijoittajat rahoittavat joukkueita. Ihan samanlaista se on NHL:ssä tai futiksessa. Aika harvahan on miljooniaan urheilubisneksessä luonut.

Millaisia visioita seurapomolla on tulevaisuudesta?
´
– Me ollaan KHL:n laadukkain seura. Se on meidän strategian kulmakivi. Me ollaan laadukkain jäällä, valmennuksessa, pelaajien huolenpidossa, bisneksessä ja markkinoinnissa. Tämä koskee kaikkea tekemistämme. Siihen suuntaan mennään koko ajan.

– Me teemme kaiken kuten maailman parhaat seurat tekisivät. Urheilupuolella ollaan siinä vielä vähän pidemmällä, mutta bisnespuoli kehittyy vielä päivä päivältä. Ottelutapahtuma, markkinointi ja vierasvaraisuuspalvelut ovat sellaisia asioita, missä ollaan vielä alkuvaiheessa, Kohonen povaa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo

Tuoreet sarjataulukot ja kaikki KHL-uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!