Puolustaja Mika Ilvonen päätti tarttua uusiin haasteisiin ja pelaa tulevan kauden yliopistokiekkoa.

19-vuotias Ilvonen päätti jo hyvissä ajoin viime kaudella, ettei hän etene urallaan perinteistä suomalaista reittiä. Puolustaja vieraili St. Cloud Staten yliopistossa vuosi sitten syksyllä ja se teki vaikutuksen.

– He halusivat minut tänne. Se oli tärkeintä ja siksi päätin tulla tänne. He eivät ole vielä huipulla. Olen valmis auttamaan, Ilvonen sanailee uscho.com-sivustolla.

Pienikokoiselle pelaajalle uskoa antaa Torey Krug. Jenkki oli varaamaton, mutta nousi yliopiston kautta Boston Bruinsiin. Nyt Krug on yksi NHL:n etevimmistä kiekollisista puolustajista.

– Ajattelin, että tämä voisi olla minulle sopiva reitti ja hyvä vaihtoehto. Lisäksi saat koulutuksen. Hyvää jääkiekkoa ja hyvä koulutus, Ilvonen järkeilee.

Ilvosella on potentiaalia. Viime kaudella hän voitti A-nuorten SM-liigan pistepörssin takomalla 45 peliin muhkeat 14+35=49 pistettä. Samalla hän kipparoi Bluesin nuorten Suomen mestariksi.

– Luistelu on suurin vahvuuteni. Liikutan kiekkoa fiksusti. En pärjää vastustajille voimalla, joten pitää yrittää sijoittua oikein, Ilvonen listaa.