19-vuotias Mika Ilvonen haluaa nousta suuriin saappaisiin vuodenvaihteessa pelattavissa nuorten MM-kisoissa.

Ilvonen voitti alle 18-vuotiaiden MM-pronssia 2013 ja oli viime kaudella mukana Nuorten Leijonien leirityksissä, muttei mahtunut lopulliseen MM-miehistöön.

Viime kaudella Bluesin A-nuorissa pakitellut Ilvonen sen sijaan näki, kuinka häntä vuoden vanhempi Rasmus Ristolainen iski Nuoret Leijonat mestariksi MM-finaalissa. Ilvonen haluaisi toistaa tempun.

– Se on unelma. Kun hän teki maalin, ensimmäinen ajatukseni oli, miksen minä voisi olla Ristolainen, Ilvonen sanoo uscho.com-sivustolla.

Tätä ennen Ilvosen pitää raivata tiensä MM-joukkueeseen. Jäähongan kasvatti olikin elokuun alussa Nuorten Leijonien matkassa Lake Placidin harjoitusturnauksessa. Pienessä kaukalossa pelaaminen antoi paljon oppia.

– Päätökset täytyy tehdä nopeasti. Pitää tietää mitä teet, ennen kuin saat kiekon. Jos menet kulmaan, pitää tietää mitä aiot tehdä, jos saat kiekon. Pienessä kaukalossa pitää olla pelin sisällä koko ajan, Ilvonen kuvailee.

Viime kaudella kiekollinen Ilvonen voitti A-nuorten SM-liigassa pakkien pistepörssin. Tehot 14+35=49 mättänyt Ilvonen kipparoi siinä sivussa Bluesin nuorten SM-kultaan. Pelaajan vahvuudet ovat tiedossa.

– Tein puolustajaksi paljon pisteitä. Valmentajat tuntevat minut, ja pelasin hyvän kauden. Askel askeleelta, se on minun juttuni. Minun pitää ottaa vielä pari askelta päästäkseni joukkueeseen, Ilvonen tiedostaa.

Tulevalla kaudella Ilvonen pelaa Yhdysvalloissa yliopistokiekkoa St. Cloud Statessa.