Ruotsalaisvalmentajasta Pittsburgh Penguinsin uusi luotsi?

© Kuva: Getty Images

Vaikka NHL:ssä pelit ovat nyt tauolla sen jälkeen kun Los Angeles Kings nappasi Stanley Cupin haltuunsa, ovat kuitenkin erinäköiset markinnat täynnä kovaa tohinaa.

Yksi mielenkiintoisista pyörityksistä on Pittsburgh Penguinsin päävalmentajan pesti. Penguins etsii uutta luotsia sen jälkeen, kun edellinen päävalmentaja Dan Bylsma sai potkut.

Yhdeksi ehdokkaaksi on noussut ruotsalaisvalmentaja Ulf Samuelsson, joka toimii tällä hetkellä apuvalmentajana New York Rangersin riveissä.

Muun muassa Pittsburgh Tribune-Review nostaa Samuelssonin ehdokkaiden listalle, jossa muut nimet ovat tällä hetkellä eri lähteiden mukaan Ron Wilson, Marc Crawford, Bill Peters, John Stevens ja John Hynes.

Näistä Wilson on valmentanut muun muassa USA:n olympiajoukkuetta 2010 Vancouverin olympialaisissa, Crawford puolestaan on Wilsonin tapaan luotsannut montaa eri NHL-joukkuetta, kun taas viimeisin ja nykyinen työpesti on Sveitsissä ZSC:n puikoissa.

Peters toimii tällä hetkellä Detroit Red Wingsin apuluotsina, kun taas Stevens pääsi juuri juhlimaan Stanley Cupia Los Angeles Kingsin riveissä. Hynes taas toimii tällä hetkellä päävalmentajana Penguinsin farmijoukkueen Wilkes-Barre/Scrantonissa.

Penguinsin tuore uusi GM Jim Rutherford on aloittanut haastattelut ehdokkaiden osalta.

– Olen erittäin tyytyväinen niiden edistymiseen tähän mennessä. Jatkan vielä keskusteluja muutamien muiden kanssa, Rutherford sanoi Tribune-Reviewille.

Penguins tipahti viime kaudella jatkosta konferenssivälierissä.