Ruotsin osalta Minskin MM-turnaus päättyi pronssijuhliin, kun Tshekki kaatui sunnuntain kohtaamisessa lukemin 3-0.

Ruotsi tuli hyvällä asenteella sunnuntain peliin, vaikka se joutuikin ottamaan vieläkin liian ison kasan jäähyjä.

Silti, voitto tuli.

– Tärkeää tuon myötä oli se, että saimme ensimmäisen maalin, mikä on ollut ylipäätänsä iso juttu tässä turnauksessa. Maalivahtimme oli myös erittäin tärkeä lenkki kaiken keskellä, nuori ruotslaishyökkääjä Calle Järnkrok sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Lopulta mukaan tarttui juuri se, mikä tavoitteena olikin.

– Emme halunneet mennä kotiin tyhjin käsin. Sitä kautta tähän tekemiseen tuli kova asenne ja ylipäätänsä motivaatio oli kova napata voitto tästä. Siinä onnistuimme.

22-vuotias NHL-seura Nashville Predatorsia edustava Järnkrok pelasi jo nuoresta iästä huolimattaan jo kolmannet MM-kisat. Tämän kertainen kokemus olisi voinut saada paremmankin maun, mutta silti Järnkrok ei ollut kovinkaan harmissaan.

– Emme tietenkään voittaneet kultaa, mikä oli tavoitteenamme täällä. Mutta ei missään nimessä paha kokemus, ei missään nimessä.

– Pelasimme varsin kohtalaisesti kuitenkin täällä. Venäjää vastaan fakta vain oli se, että he olivat yksinkertaisesti parempia, minkä myötä he onnistuivat nappaamaan voiton. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä turnaus meiltä, Järnkrok summasi.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen