Ruotsi joutui tyytymään tappioon lauantaina välierissä, kun Venäjä voitto joukkueiden välisen väännön lukemin 3-1.

Vaikka ottelun alku oli positiivinen Ruotsin kannalta jo yhden nopean maalin myötä, kääntyi pelin sen jälkeen vahvasti Venäjälle.

– Emme ihan pääseet kuitenkaan parhaalle tasollemme. Pitäisi pystyä selvästi parempaan, jos haluaisi voittaa Venäjän, joka oli nyt meitä selkeästi parempi. Heillä oli enemmän paikkoja, kun taas me emme oikein pystyneet niitä luomaan tarpeeksi voittoa ajatellen, Ruotsin maalilla torjunut Andres Nilsson harmitteli pelin jälkeen.

– Alku oli ihan hyvä, mutta emme vain pystyneet jatkamaan siitä tarpeeksi hyvin. He saivat hallintaa sen jälkeen ja olivat edellä, Nilsson jatkoi ottelun läpikäyntiä.

Myöskään omaan suorittamiseensa Ruotsin tolppien välissä Nilsson ei ollut missään tyytyväinen.

– En ole iloinen siitä, miten teityt maalit upposivat. Varsinkin ensimmäinen Venäjän osuma, missä olisin voinut tehdä asiat toisella tavalla. Tiedän sen, että pitäisi pystytä parempaan, joten tappio ottaa vielä entistä kovemmin päähän sitä kautta.

Mutta nälkää jäi vielä pronsspeliä ajatellen.

– Meillä ei ole ehkä ihan kaikista paras mahdollinen kokoonpano täällä jalkeilla, mutta silti, pidän tästä joukkueesta. Kaikki ovat hyvin yhtenäisiä. Turnauksessa emme ole olleet koko ajan ihan parhaalla mahdollisella tasolla, vaikka olisi vaadittu vielä jotain spesiaalia että Venäjän olisi voinut voittaa. Pronssit haluamme kyllä, ihan varmasti.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen