Tulikuuma avauserä on takana Suomen ja Venäjän MM-finaalissa.

Tasaisena pyörinyt peli kääntyi avauserän osalta Venäjälle, kun Miikka Salomäelle tuomittiin suoraan sanottuna naurettava estämisjäähy – todellisuudessa kyse oli lähinnä venäläispelaajan sukelluksesta.

Sen sijaan Jevgeni Malkin selvisi rangaistuksetta murjottuaan poikittaisella mailalla Erik Haulaa niin, että suomalainen joutui vaihtamaan käyttöönsä kokopleksikypärän.

Venäjä rankaisi armotta: Sergei Shirokov tulitti ylivoimaosuman ohi Betoni-Pekka Rinteen, joka venyi erässä muutamaan oivaan torjuntaan.

Suomelta Olli Palola (tolppa) ja Jori Lehterä olivat lähimpänä tasoitusta – ennen kuin rävähti, ja ansaitusti! Iiro Pakarinen tulitti Suomen tasoihin vain kolme sekuntia ennen erän loppua. 1-1, ja maalivahdin jalkojen välistä, totta kai!