Mestiksen hallitseva mestarijoukkue Kouvolan KooKoo vahvistuu puolustaja Esa Lehikoisella ja hyökkääjä Mika Koivistolla.

28-vuotias Lehikoinen on joensuulaisen kiekkokoulun kasvatti, joka on pelannut kasvattajaseurassaan Jokipojissa ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Mestistä yhteensä 182 runkosarja- ja 25 pudotuspeliottelun verran.

Pisteitä Lehikoinen on paukuttanut runkosarjassa 15+46 ja pudotuspeleissä 5+5.

Lisäksi miehen vyöltä löytyy pääsarjakokemusta Liigasta yhteensä 130 ja Tshekin pääsarjasta 106 ottelun verran. Viime kaudella Lehikoinen teki Jokipojissa 48 ottelussa 19 tehopistettä ja pudotuspeleissä viidessä mittelössä viisi pistettä, ollen joukkueensa paras pistemies.

– Lehikoinen on tähän sarjaan erittäin kokenut pelaaja, joka tuo meille tylyyttä ja kiekollista osaamista. ”Essi” on äijä, jota omat rakastavat ja vastustajat vihaavat, analysoi KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

21-vuotias Koivisto on Oulun Kärppien kasvatti, joka on viihtynyt kaksi edelliskautta Kajaanin Hokissa. Mestis-debyyttinsä laitahyökkääjä teki toissakaudella Oulun Kiekko-Laserissa, mutta siirtyi seuran konkurssin jälkeen Hokkiin ja Petri Mattilan alaisuuteen.

Päättyneellä kaudella Koivisto tuplasi edeltäneen kauden pistesaldonsa ja latoi runkosarjassa 50 ottelussa yhteensä 6+8 tehopistettä. Pudotuspeleissä Koivisto teki 12 pelissä pisteet 0+2.

– Koivisto on rajusti töitä tekevä ja hanakasti taklaava roolipelaaja, jollaisia jokainen joukkue tarvitsee. Lisäksi hän on erittäin uhrautuva alivoimapelaaja, Välimaa näkee.

Molempien uusien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia.

KooKoolla on nyt kasassa 22 pelaajasopimusta ensi kaudelle.