Suomessa kaksissa viime MM-kisoissa järjestelytoimikunnassa vaikuttamassa ollut Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen on nyt ollut roolissa, jossa on saanut rauhassa seurata sitä, miten toisessa maassa kisat järjestetään.

Kaksien jaettujen kisojen jälkeen tänä keväänä on pelattu Minskissä. Meneillään olevasta turnauksesta Nurmisella on jäänyt hyvä vaikutelma.

– Kaikki on toiminut erinomaisesti. Se on muutenkin vähän niin lätkäturnauksissa, että jos hotellit toimivat, kuljetukset toimivat ja joukkueilla ovat asiat kunnossa, niin silloin perusfiilis on positiivinen. Toistaiseksi kaikki on mennyt oikein hyvin, Nurminen kehaisee järjestäjiä SuomiKiekko-sivustolle.

Keskiviikkona Nurminen oli paikalla tuoreen Mestareiden liigan eli CHL:n arvonnassa, missä esille tuli vahvasti myös sitä, millaisia askeleita kyseinen liiga on ottamassa ennen kuin itse pelit alkavat kesän loppupuolella.

Fiilikset sarjaa kohtaan ovat lupaavat.

– Hieno juttu, että saadaan uusi kansainvälinen kiekkotuote markkinoille. Se sai nyt arvoisensa startin ja laadukkaasti on kaikki tehty.

– Uskon, että tämä on nyt paljon vakaamalla pohjalla ja paljon monipuolisemmin suunniteltu kuin edellisellä kerralla Mestareiden liigan suhteen, jolloin taru jäi lyhyeksi. On samalla hienoa esimerkiksi se, että lainausmerkeissä vähän eksoottisimpia maita on mukana, koska sitä kautta saadaan jääkiekkoa levittäytymään uusille markkinoille.

– Toivon, että tämä hyvä draivi jatkuu myös silloin kun pelit alkavat, Nurminen tuumaa.

Torstaina puolestaan Leijonilla on jännät paikat Minskissä, kun puolivälierissä vastaan asettuu Kanada. Kyseinen haaste on Nurmisen mukaan mielenkiintoinen.

– Joukkue esitti hyviä otteita ennen MM-kisoja on väläytellyt muutamia kertoja täällä. Voitto ei varmasti tule ilmaiseksi ja paras peli täytyy selkeästi pelata tähän mennessä. Mutta uskon, että meillä on vielä kolme peliä edessä, Nurminen tuumaa viitaten puolivälierien jälkeisiin vaiheisiin.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen