IL: Venäjä varasti Suomen harjoitusvuoron, jotta Znaroks pääsi jäälle

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijona-valmentaja Erkka Westerlund paljasti Iltalehdelle, että Venäjän röyhkeä käytös alkoi jo finaalia edeltävänä päivänä.

IIHF oli lauantaina ilmoittanut Suomen harjoitusvuoron sunnuntaille.

– Saimme lauantaina kisojen direktoraatilta tiedotteen, mihin aikaan Suomi harjoittelee finaalipäivänä eli sunnuntaina. Illalla tuli uusi tieto, jonka mukaan harjoitusvuoromme oli annettu Venäjälle. Vastustimme sitä ja vaadimme alkuperäisen aikataulun noudattamista, mutta siihen ei suostuttu, Westerlund kertoi Iltalehdelle.

Syy Venäjän onnistuneeseen vaatimukseen kulisseiss oli yksinkertainen: se halusi viedä valmistavat harjoitukset läpi päävalmentaja Olegs Znaroksin johdolla ennen kuin tämä asetettiin toimitsijakieltoon. Eipä siis ihme, ettei Znaroks ottanut vastaan kutsua tulla IIHF:n kuultavaksi sunnuntaina.

Sen sijaan itse finaalissa Znaroks oli paikalla ja piti kiellosta huolimatta jatkuvasti yhteyttä vaihtopenkille – ja osallistuipa mestaruusseremoniaankin vastoin nimenomaista kieltoa.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola arvioi, että Znaroksin toimitsijakieltoa saatetaan jatkaa. Vaihtoehtoisena rangaistuksena on sakko.

Kansainvälisen liiton uskottavuutta se ei kuitenkaan tuo takaisin.