Sakke Pietilän Viro ylivoimaisesti MM-kisojen I-divisioonaan – Blues-hyökkääjä turnauksen paras!

Päävalmentaja Sakari Pietilän, apulaisenaan Harri Rindell, luotsaama Viron jääkiekkomaajoukkue onnistui tavoitteessaan ja voitti jääkiekon MM-kisojen II-divisioonan B-lohkon. Viro voitti kaikki turnauksen viisi peliään maalierolla 36-8 ja palaa ensi kaudeksi toiseksi korkeimmalle MM-tasolle, mistä putosi vuosi sitten.

Turnauksen muut maat olivat Islanti, isäntämaaa-Serbia, Australia, Belgia ja Israel. A-lohkon voittanut Espanjan pääsee niin ikään ensi kaudeksi I-divisioonatasolle.

Blues-hyökkääjä tyhjensi palkintopöydän

Serbiassa pidetyn lohkon ykkösmies oli Espoon Bluesia Liigassa edustava hyökkääjä Robert Rooba. Maajoukkueensa kapteenina pelannut hyökkääjä voitti turnauksen pistepörssin tehoilla 6+8=14.

IIHF valitsi Rooban turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi ja turnaukseen osallistuneiden joukkueiden päävalmentajat äänestivät Rooban Viron joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi Viron joukkueen pelaajat äänestivät viimeisessä ottelussa hänet joukkueen parhaaksi pelaajaksi.