HIFK:n peräsimeen takakautta loppukaudesta noussut Harri Rindell on haastavassa paikassa, kun ailahtelevasti läpi kauden pelannut helsinkiläisryhmä aloittaa pudotuspelikeväänsä lauantaina Pelicansin vieraana.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta kokenut käskijä kertasi myös henkilökohtaisesti innostuksen olevan melko tapissa.

– Kyllä sitä huomasi tässäkin tapahtumassa (Liigan pudotuspeli-info), että ”okei, nyt ollaan taas täällä”. Kyllä se on semmoinen tauti tämä valmennus, ettei sitä fiilistä ja tunnetta oikein muualta saa, Rindell hehkutti kiiltävin silmin SuomiKiekko-sivustolle.

Erityiseksi paluun tositoimiin tekevän HIFK.

– Tätä on vaikea kuvailla sanoin. Kaiken lisäksi kyseessä on oma organisaatio, missä on pelannut ja ollut eri tehtävissä. Joten kyllä se tuntuu vielä paremmalta.

Henkinen kantti esiin

Ailahtelevasti runkosarjassa pelannut HIFK on kokenut tällä kaudella paljon. Ovet paukkuivat runkosarjan aikana vauhdikkaasti, eikä joukkueen runko ole säilynyt kasassa kuin nimellisesti.

Rindell uskoo kuitenkin joukkueessa olevan hyvä ilmapiiri.

– Se on odottava ja jännittynyt. Toivottavasti pystytään yhdessä löytämään se kiima, mikä näiden pelien voittoon tarvitaan.

Suurin taistelu pienten marginaalien ja kolmen ottelun sarjassa käydään henkisellä puolella.

– Se on sitä mentaalipuolen valmistautumista hyvin pitkälti. Ja samalla pitää katsoa, ettei olla niin yli-innokkaita että ylitreenataan, Rindell muistutti.

– Sekin vaara kuitenkin on olemassa. Onneksi mulla on kuitenkin hienot valmentajakollegat, jotka tarvittaessa vetää heti hihasta, että ”älä innostu liikaa”.

Ville Peltonen, Toni Söderholm, Eero Somervuori ja Arttu Luttinen etunenässä. HIFK:n yksi vahvuus on kokemus. Sen myös Rindell nostaa esille.

– Valmentajalle se on hieno paikka päästä valmentamaan joukkuetta, jossa on paljon kokemusta ja näkemystä, käskijä kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN Pelicans-HIFK 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!