Kärppien hyökkääjä Juho Keränen on saanut pelikieltoa lauantain Pelicans-ottelun tapahtumista.

Pelikieltoon johtanut tilanne tapahtui ottelun kolmannessa erässä, jossa Keräsellä ja Pelicansin Oskari Korpikarella oli vääntöä käynnissä vaihtoaitoiden kohdalla. Keränen puski Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven mielestä Korpikarea, minkä johdosta Keräselle määrättiin yhden ottelun pelikielto.

Tässä otteet kurinpitopäätöksestä:

Keränen on videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan kiistatilanteessa nyökkäämällä aiheuttanut pelaajien kypärien/viisirien osumisen yhteen. Tällä perusteella Keränen on syyllistynyt säännön 529 rikkomiseen, josta seurauksena on ottelurangaistus.

Sääntökirjan säännön 507 mukaan ottelurangaistuksen saaneelle pelaajalle tulee määrätä vähintään yhden ottelun pelikielto. Keräselle on määrätty aiemmin kurinpitomenettelyssä pelikieltoja taklauksista kahdella eri kerralla (tapaukset 24/2012-2013 ja 17/2010-2011). Vaikka Keräsellä on kurinpitohistoriaa, katson ottaen huomioon erityisesti nyt käsiteltävänä olevan teon lievyyden sekä erityyppisyyden verrattuna aikaisempiin pelikieltopäätöksiin, että yhden ottelun pelikielto on riittävä seuraamus teosta.

Koko kurinpitopäätös löytyy täältä.

Keränen huilaa Kärppien runkosarjan toiseksi viimeisen ottelun Ilvestä vastaan tiistaina.