Jokerit muistaa kahta legendaarista pelaajaansa jäädyttämällä näiden pelinumerot, seura kertoo kotisivuillaan.

Henry Lepän (15) ja Timo Turusen (17) paidat hilataan Hartwall Arenan kattoon 5. maaliskuuta ennen Pelicans-ottelun alkua.

– Viimeisellä Liiga-kaudella haluamme kunnioittaa pelaajia, jotka olivat nostamassa Jokereita huipulle seuran alkuvuosina. Henry Lepän ja Timo Turusen merkitys 1970-luvun Jokereille oli valtaisa. He pysyivät uskollisina omalle seuralle uransa loppuun saakka, sanoo Jokereiden puheenjohtaja Harry Harkimo.

Hieman harvinaisemmaksi jäädytyksen tekee Turusen osalta se, että myös Jari Kurrin paita numero 17 on jäädytetty Jokereissa. Kurri tuli tunnetuksi numerosta 17 menestyksekkäällä NHL-urallaan.

Jokereissa hän esiintyi numeroilla 11 ja 71.

– Leppä ja Turunen ovat kaksi suurta jokeri-ikonia, jotka pelasivat pitkän uran seurassa. On hieno kunnia nostaa näiden pelaajien paidat Hartwall Arenan kattoon, sanoo GM Kurri, joka myös pelasi sekä Lepän että Turusen kanssa ennen lähtöään NHL:ään.

Jokerit on aiemmin jäädyttänyt Waltteri Immosen (24), Esa Tikkasen (5), Kurrin (17), Otakar Janeckyn (91) ja Petri Variksen (23) numerot.

Markus Hännikäinen vaihtaa paitaa

Turkulaislähtöinen Leppä siirtyi Jokereihin kaudeksi 1969-70 ja vietti seurassa kaikkiaan 11 kautta.

Hän on Jokereiden kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkain pistemies SM-sarjassa ja SM-liigassa. Laitahyökkääjä viimeisteli 363 ottelussa 179+168=347 tehopistettä. Myös kaikkien aikojen maalipörssissä hän on kolmantena.

Suomessa pääsarjatasolla Leppä ei koskaan edustanut muita seuroja. Hän voitti Jokereissa SM-kultaa kaudella 1972-73 ja hopeaa 1970-71.

Maajoukkueessa hyökkääjä pelasi 117 A-maaottelua tehoin 29+26=55. Hänet aateloitiin jääkiekkoleijonaksi numero 104 vuonna 1996.

Lepän numeroa 15 on tällä kaudella Jokereissa käyttänyt hyökkääjä Markus Hännikäinen. Hän ottaa loppukaudeksi käyttöönsä numeron 19.

Turunen oli taitokiekon ilmentymä

Timo Turunen pelasi Töölön Vesassa Suomen sarjaa ja vaihtoi luontevasti jokeripaitaan, kun seura perustettiin vuonna 1967 Vesan jääkiekkotoiminnan pohjalle.

Turusesta muodostui Jokereiden alkuvuosina uuden seuran kasvot ja taitokiekon ilmentymä. Lepän tapaan hän ei Suomessa pääsarjatasolla edustanut muita seuroja kuin Jokereita.

Pienikokoinen Turunen johti kuuluisaa nallipyssyketjua, jossa laidoilla pelasivat Timo Kyntölä ja Pentti Hiiros.

Keskushyökkääjä teki kahdeksan kauden aikana Jokereissa 263 ottelussa 194+123=317 tehopistettä ja on seuran kaikkien aikojen pistepörssissä neljäntenä sekä maalipörssissä toisena.

Hän voitti SM-sarjan maali- ja pistepörssin mestaruuskaudella 1972-73 sekä maalipörssin myös seuraavalla kaudella.

Maajoukkuessa Turunen pelasi 62 A-maaottelua tehoin 16+9=25. Turunen aateloitiin jääkiekkoleijonaksi numero 144 vuonna 2004.

Huipputarjous: Pelaa tänään Leijonien Venäjä-matsiin 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!