Mestiksen yksi taitavimpia hyökkääjiä oleva Ville-Vesa Vainiola alkaa löytää vaikean alkukauden jälkeen tuttua vierettään.

TUTO Hockeyn kokeneempaan kaartiin kuuluva raumalainen on omien sanojensa mukaan toipunut hyvin alkusyksyn vammoista. Mielessä siintääkin jo kevät ja ratkaisupelit.

– Päivää ennen sarjan alkua tulin vasta mukaan. Ja siihen tuli vielä pieni kolmen viikon huili, niin kyllä sitä joutui muutaman kuukauden antamaan tasoitusta muille, Vainiola tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Kun joukkue ja sen pelitapa menivät uusiksi, meni vauhtiin pääsemisessä tovi.

– Ei voi kieltää, etteikö olisi vaikuttanut. Mutta nyt on päässyt jälleen hyvin rytmiin ja joulun jälkeen on päässyt paremmin ja paremmin sisään. Huomaa, että on jälleen mukava pelata.

Tavoitteet korkealla

Vainiolaa itse vietiin kesän huhuissa jo eri Liigajoukkueiden mukaan. Vaikka pisteitä tuli ja kausi oli lähes nappiosusma, jäi sopimus kuitenkin tekemättä. Nyt tavoite TUTOn mukana, mutta pääsarja on yhä mielessä.

– Kyllä itsekin ylöspäin tähtään edelleen. Ja sen eteen paiskitaan hommia edelleen.

Moni pelaaja on vaihtunut ja pääkäskijänkin paikalla nähtiin siirymä persoonasta toiseen, kun Juhani Tamminen siirtyi sivuun ja Ismo Lehkonen otti ohjakset käsiinsä.

Miltä TUTOn tuore joukkue vaikuttaa ikäisekseen kokeneen hyökkääjän silmin?

– Kiekollinen joukkue. Viime vuonna oli aika suoraviivainen pelitapa, nyt pidetään kiekkoa paljon enemmän. Molemmilla joukkueilla homma toimi ja nytkin mahdollisuudet on vaikka mihin.

Viime kaudella peräti 46 pistettä nakuttanut hyökkääjä näkeekin mestaruuden ja mahdollisen Liiganousun olevan enemmän kuin realistinen.

– Me ollaan voitettu vieraissakin kaikki kärkijoukkueet, joten mahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Tosin nyt se kärkikin tuntuu olevan poikkeuksellisen tasainen – tässä on seitsemän joukkuetta, jotka voivat voittaa koko homman, Vainiola tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo