Kaksi maalia perjantaina iskenyt Tadas Kumeliauskas oli isossa roolissa, kun TPS katkaisi kotiotteluidensa tappioputken Tapparaa vastaan.

4-2-voitto sai liettualaishyökkääjän suupielet leveään hymyyn.

– Hyvä peli meiltä. Olimme tänään maalipaikoissa todella tehokkaita, ja nyt myös tuuri oli hieman puolellamme. Mutta ryhmänä upea voitto, Kumeliauskas tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Selkeästi englantiaan syksyn mittaan parantanut laituri myhäili kolme pistettä olleen henkisesti iso juttu.

– Kaikin puolin hieno tapa aloittaa uusi vuosi.

Itseluottamusta maaleista

Myös henkilökohtaisesti pehmeät kädet omaava Kumeliauskas voi olla tyytyväinen omaan iltaansa.

Nelosketjussa pörräävää hyökkääjä jakoi vaatimattomana miehenä tehoistaan kehuja kuitenkin muille.

– Oli hienoa pystyä tekemään kaksi maalia. Mutta minun pitää kiittää ketjukavereita, he petasivat molempiin maaleihin hyvät paikat.

Maalit tulivat silti myös henkilökohtaisesti maukkaaseen paikkaan. Liettualainen on taistellut pitkin syksyä oman pelinsä ja kanssa ja rooli joukkueessa on vaihdellut.

– Oma peli tuntui hyvältä. Toivottavasti pystyn parantamaan yhä otteitani. Tällaiset pelit nostavat itseluottamusta myös jatkoa ajatellen, Liigassa tehot 3+5 nakuttanut liettualainen kertasi.

Turkulaisten taival jatkuu jo lauantaina. Kumeliauskas ja TPS lähtevät hakemaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen vierasvoittoa Pelicansin kotiluolasta.

– Jokainen peli on täällä todellisia kamppailuja. Nyt pitää nollata ja olla taas huomenna valmiina, kun kiekko tippuu jäähän.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo