Kärppien riveissä tshekkihyökkääjä Ivan Huml oli tehojen suhteen todella kovassa vireessä, kun oululaisjoukkue päihitti Jokerit lauantaina lukemin 5-2.

Huml keräsi kasaan peräti tehot 0+4.

– Se oli hyvä peli. Pelasimme vahvasti koko 60 minuutin ajan. Totta kai meidän ylivoimamme toimi nyt loistavasti ja pystyimme sitä kautta iskemään osumia. Kolmannessa erässä kontrolloimme peliä vahvasti, pelasimme tiiviisti omassa päässä ja saimme hyviä torjuntoja Jussi Rynnäkseltä jälleen kerran, Huml kertaili ottelua SuomiKiekko-sivustolle.

– Oli hienoa nähdä, että joukkue pystyi pelaamaan niin kuin olemme pelanneet kuukausi sitten. Meidän pitää muutenkin päästä takaisin sen suorittamisen pariin. Kokonaisuudessaan tämä oli vahva peli meiltä, tshekkilaituri jatkoi.

Huml nousi Liigan pistepörssissä jaetulle ykkössijalle yhdessä Michael Keräsen ja Ville Peltosen kanssa. Tshekkitaiturilla tehot ovat nyt 41 ottelun jälkeen 9+29=38. Samalla hallussa on myös syöttöpörssin ykköspaikka.

Iso resepti lauantain Jokerit-pelin voitossa Kärpillä oli nimenomaan ylivoimalla onnistumiset. Siitä kiitosta Huml antoi Juhamatti Aaltoselle, joka palasi ottelussa takaisin Kärppien kokoonpanoon.

– Ylivoima on muutenkin toiminut Jokereita vastaan hyvin. Tarkkaa syytä en tiedä sille, mutta ainakin yksi juttu on se, että olemme liikuttaneet kiekkoa vahvasti. Totta kai Juhamatin tulo takaisin kokoonpanoon oli iso juttu. Hän on iso osa ketjuamme ja erittäin iso osa ylivoimaamme. Hän kerää paljon huomiota jäällä ja hän pystyy järjestelemään paikkoja erittäin hyvin, kuten nyt nähtiin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen