Nuorten Leijonien voittomaalista maanantaina hieman onnekkaastikin vastannut Henrik Haapala oli voitetun Venäjä-ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.

Vähäsanainen Tappara-hyökkääjä kertasi 4-1-tuloksen olleen tärkeä koko turnausta ajatellen.

– Olihan tämä erityisesti henkisesti todella iso voitto. Onhan Venäjä todella hyvä joukkue, Haapala makusteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Voiton takana oli hyvä joukkuepeli. Mielestäni pelattiin hyvä 60 minuuttia.

Hyökkääjän oma maali tuli toisen erän puolivälissä. Laidasta tullut heitto maalille yllätti pahasti maskissa olleen Ivan Nalimovin.

Teuvo (Teräväinen) jätti hyvin laidassa. Ajattelin vain heittää maalille, minne Saku (Mäenalanen) oli menossa. Hyvä, että upposi.

Kämppäkaverin paikka, kämppäkaverin tuuletukset

Haapala sai vasta juuri ennen ottelun alkua noston ykkösketjuun, kun huonekaveri Artturi Lehkonen joutui jäämään pois.

Tappara-nuorukainen esittikin maalin jälkeen perin tutun oloisen tuuletuksen.

– Lehkonen on viljellyt jostain syystä sitä. Kun vedin ikään kuin hänen paikallaan, piti nyt itsekin kokeilla, hyökkääjä virnuili.

Lehkonen ehti jo ennen kisoja kertoa tamperelaisen juttujen (Lue haastattelu) olevan välillä pitempää luokkaa. Kuullaanko nyt maalista vielä isompia sotatarinoita?

– En usko. Kyllä se Lehkonen on meista kovempi höpöttämään. Välillä leikkaa pahasti kiinni siihen turkulaiseen selitykseen, tamperelainen veisteli.

Haapala ja Nuoret Leijonat veistelevät jäällä seuraavaksi jo tiistaina, kun joukkue kohtaa lohkovaiheen päätöspelissä Sveitsin.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo