KalPan 18-vuotias Artturi Lehkonen on kokenut nuorten maajoukkuepelimies. Hän tietää, että pitkät jaksot joukkueen kesken vaativat taitoa myös jään ulkopuolella.

– Tylsistymisen tunnetta pitää välttää, koska muuten kemiat voivat kohdata huonossa mielessä. Pitää vaan tunnistaa tilanne, eli jos tulee tylsää, niin sitten vaikka vaan lähdetään kävelemään ulos. Ettei oteta turhia yhteenottoja ainakaan, Lehkonen toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Onko tällaisia tilanteita tullut vastaan aiempina vuosina?

– No ei oikeastaan, mitä nyt välillä tietysti korttipeleissä tapellaan, jos joku mukamas huijaa, mutta ei mitään isompaa. Korttipeleissähän se vähän kuuluu asiaan, Lehkonen nauraa.

Suomen alle 20-vuotiaat valmistautuvat parhaillaan Malmössä alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen. Lehkonen kertoo jengin suosikkikorttipelin olevan Lupaus.

Mutta kuka on porukan kovin korttihai?

– Kyllä mä oon aika kärkipäässä, Lehkonen aloittaa hyökkääjälle oikeaoppisen itsevarmasti.

– Mutta Määtän Opa (Olli) oli viime vuonna tosi hyvä! Tai se varmasti huijas kyllä, ei se ihan niin hyvä millään voinut olla.

Määttä pelaa parhaillaan NHL:ssä siinä määrin vakuuttavaa tulokaskautta, että ilmeisesti korttiringin tämän kauden herruus olisi hyvä enne…

”Suu käy niin, ettei pysty nukkumaan”

Lehkosen kämppäkaveri Vierumäen leirillä oli Tapparan Henrik Haapala – entuudestaan hyvä kaveri.

– Sieltä tulee tamperelaista juttua siihen tahtiin, ettei siinä pysty edes nukkumaan, kun ihan koko ajan suu käy, Lehkonen nauraa.

– Ja (Teuvo) Teräväinen ja (Esa) Lindell nyt koko ajan tuossa meidän huoneessa pyörii. Kyllä sen huomaa, että maajoukkueestakin muotoutuu todella hyviä ja pysyviä ystävyyssuhteita.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä. Suomi aloittaa 27.12. Norjaa vastaan.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant