Kärpät julkaisi keskiviikkona tshekkihyökkääjän Ivan Humlin jatkosopimuksen.

Huml on ollut Kärppien alkukauden tehokkain pelimies ja on tällä hetkellä pistepörssissä neljännellä sijalla tehoilla 9+19.

Oululaisjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki otti ilolla vastaan jatkosopimuksen Humlin kohdalla.

– Ollaan todella tyytyväisiä Ivaniin ja olen itse todella positiivisesti yllättynyt Ivanin panoksesta. Urheilu on ollut hänelle aina iso juttu, mutta kuinka älykäs pelaaja sitten onkaan ja kuinka paljon on laittanut itseään likoon sekä miten on kasvanut joukkuepelaajana. Erittäin hieno persoona vielä, Marjamäki totesi SuomiKiekko-sivustolle korostaen vielä jatkon merkitystä:

– Tietenkin kun noin tehokas pystyy olemaan, niin todella tärkeä sopimus on meille. Hienoa, että Ivan jatkaa meillä.

Huml on tullut tunnetuksi liigan saralla välillä myös melkoisista tunneryöpyistä, joissa on välillä vaihdettu koviakin sanoja esimerkiksi päävalmentajan kanssa.

Marjamäki allekirjoittaa, että tshekkihyökkääjästä on tullut entistä helpompi tapaus valmentajalle yhteisen taipaleen aikana.

– Käytiin alkutaipaleella jo läpi, että mitä asioita johtavalta pelaajalta vaaditaan. Hänellä on temperamenttia, mutta ehkä tuollainen tunteiden hallinta on parantunut, kärppäluotsi miettii.

– Joukkuekin on menestynyt, niin ihan kaikki ei ole ollut hänenkään harteillaan. On pystynyt pelaamaan sitä kautta vapautuneesti ja sekin on auttanut siinä.

Tällä viikolla Marjamäki on Leijonien mukana Venäjän EHT-turnauksessa. Minkälainen nippu Leijonilla on jalkeilla? Mitkä ovat avainasioita jo torstain Tshekki-kohtaamisessa? Niistä lisää torstaina aamupäivällä SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen