Detroit-hyökkääjä Johan Franzen koki kovia sunnuntain ottelussa Tampa Bay Ligthningia vastaan.

Ruotsalainen joutui pelin toisessa erässä Radko Gudasin kolhaisemaksi. Gudasin taklaus osui Franzenia kasvoihin. Taklauksesta ei tuomittu jäähyä ja Franzen poltti päreensä. Miehelle tuomittiin kaksiminuuttinen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Sittemmin Franzen poistui pukukoppiin eikä pelannut enää kaukaloon. Detroit tiedottaa, että hyökkääjä on varmuudella sivussa seuraavasta ottelusta.

MLive.com-sivuston mukaan Franzen käy läpi testin, jossa selvitetään aivotärähdyksen oireita. Mahdollinen aivotärähdys olisi ikävä takaisku sekä Detroille että mahdollisesti Ruotsin olympiajoukkueelle.

Franzen on nimetty Ruotsin alustavaan olympiaryhmään. Isokokoinen laituri rouhi Tre Kronorin paidassa Vancouverissa olympialaisissa 2010.

Päävammat ovat olleet näkyvästi esillä kuluvalla NHL-kaudella. Detroitin tähtihyökkääjä Pavel Datsjuk oli äskettäin sivussa seitsemän ottelua aivotärähdyksen vuoksi.

Suomalaisista NHL-pelaajista aivotärähdyksestä ovat kärsineet syksyn aikana Saku Koivu, Mikael Granlund ja Lauri Korpikoski. Kaksi jälkimmäistä ovat edelleen toipilaiden kirjoissa.