Kärppien maalille täksi kaudeksi saapunut Jussi Rynnäs ei suostu häviämään. Kärpät on 17 ottelun voittoputkessa ja oululaisten ykkösmolarilla ei ole vielä yhtään tappiota varsinaisella peliajalla.

Kärpät haki perjantaina kolme pistettä Helsingin jäähallista, jossa se voitti IFK:n 3-1. Voittomarginaali olisi voinut olla suurempikin, mutta Kärppien ylivoimatehokkuus ei ollut totutulla tasolla. Rynnäs antoi tunnustusta HIFK:n 18-vuotiaalle Ville Hussolle.

– HIFK:lla on tosi hyvä maalivahti. Husso, nuori jätkä. Hienoa katsoa hänen peliään. Hän piti HIFK:n mukana pelissä, Rynnäs sanoi.

– Totta kai on hienoa, että tulee voittoja, mutta mieluummin sitten [voitetaan] keväällä. Tämä keventää vähän syksyn kuormaa, mutta ei kukaan näitä muista keväällä.

Oululaiset jyräävät vakuuttavasti sarjakärjessä, ja piste-eron kasvattaminen syksyllä helpottaa kuitenkin sarjatilanteen osalta talven peleissä. Kärpissä on viime vuosina jouduttu tuhlaamaan energiaa taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta, joka on vieläpä jäänyt haaveeksi.

– No joo. Ihan miten sen haluaa ajatella. En ole pahemmin ajatellut asiaa. Joka peliin täytyy lähteä täysillä tai tulee noutaja.

Tommi Koivunen, Helsinki
Twitter: @tommik1o