Tehot 2+1 ja ratkaisuosuma voittomaalikilpailussa. Kapteeni Eric Perrin nousi joukkueensa sankariksi, kun JYP haki kaksi pistettä TPS:n vieraista maalein 4-3.

SuomiKiekko-sivusto jututti taiston päätyttyä illan ratkaisuhahmoa.

– Se oli itsellekin mukava juttu, näitä iltoja ei ole tullut viime aikoina liikaa, Perrin naureskeli kamppailun tauottua.

JYP-konkari tuuletteli varsinkin kolmannessa erässä tullutta kolmatta maalia villisti. Tärkeä 3-3-tasoitus painui hieman yllättäenkin ohi Ville Hostikan.

– Se yllätti hieman itsenikin. En usko, että heidän vahtinsa osasi odottaa vetoa lainkaan, JYP-hyökkääjä myönsi.

Voitosta huolimatta ilta oli jyväskyläläisryhmälle kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue oli varsinkin kamppailun alussa todella pahoissa vaikeuksissa.

– Alku oli vaikea meille. He saivat kolme ylivoimaa ja hallitsivat alkua mielin määrin. Se ei ole koskaan hyvä merkki.

Toisessa erässä tilanne pysyi samana. TPS hallitsi ja JYP selviytyi mukana. Oikeastaan tilanne muuttui vasta illan ensimmäisten maalien myötä.

Perrinin avausmaalin jälkeen TPS iski kaksi pikamaalia, minkä jälkeen JYP-käskijä Marko Virtanen otti aikalisän.

– Se oli tärkeää joukkueelle. Peli ei senkään lähtenyt täysin rullaamaan, mutta saimme korjattua pieniä asioita. Yksinkertaistimme peliä ja ylipäätänsä pääsimme mukaan otteluun.

Tämän jälkeen TPS ehti karata vielä kahden maalin johtoon. Tästä alkoi kuitenkin JYPin nousu. Ensin Kristian Näkyvä toi ryhmän maalin päähän, minkä jälkeen Perrin iski päätöserässä joukkueen tasoihin.

Voittomaalikilpailussa kanadalainen iski illan ratkaisevan osuman.

– Lopussa pelasimme jo paremmin. Sen myötä saimme kaksi pistettä mukaamme, mikä oli tärkeintä. Nyt katseet käännetään jo tulevaan, Perrin tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo