Jokerit hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa Liigassa, kun torstai-iltana Espoossa Blues päätti viiden ottelun tappioputkensa vieraidensa kustannuksella 1-0-voitolla. Ottelun ainoan maalin teki Juuso Ikonen kolmannessa erässä.

Jokerit-leirissä varsinkin maalinteko-ongelmat aiheuttavat suurta huolta.

– Tällä hetkellä joukkueessa ei jostain syystä puolusteta 100-prosenttisesti loppuun asti ja hyökkäyspäässä ei olla valmiita ottamaan iskuja ja mustelmia, jokeriluotsi Tomi Lämsä summaili Jokerien kotisivuilla.

– Maalintekoon näin kovassa ammattilaisliigassa ei ole oikotietä. Se on nähty. Tiettyyn työmäärään pitää pystyä jokainen ilta. Se on varma, että siihen tullaan pääsemään vielä.

Lämsä muistuttaa, että paperilla ja teoriassa ratkaisut voivat näyttää helpoilta, mutta teesien soveltaminen käytäntöön on haasteena.

– Jos ratkaisun tietäisi tässä ja nyt, niin olisi helppo korjata asiat. Nämä eivät aina ole niin yksioikoisia juttuja. Taustalla on monta asiaa, mistä paineita ja henkistä lukkoa voi tulla. Tässä valmentajat ja pelaajat ovat samassa veneessä. Joka päivä tehdään yhdessä töitä, että tulos paranee.

Jokerit on sarjassa parhaillaan kuudentena. Seuraava peli on lauantaina Kärppiä vastaan Oulussa.