Liiga on määrännyt hyökkääjä Ville Niemisen kahden ottelun pelikieltoon.

Sarjan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi ilmoitti asiasta Liigan verkkosivuilla.

Tappara-kapteeni taklasi Ilves-ottelussa Atte Pentikäistä ulosajon arvoisesti.

– Nieminen tulee taklaukseen kohtuullisella ja pelitilanteen mukaisella vauhdilla. Taklaus kohdistuu Pentikäistä olkapäähän, joten kontaktissa itsessään ei ole sääntörikkomusta. Kuitenkin kontaktihetkellä Niemisen molemmat luistimet ovat nousseet ilmaan, Liusjärvi perustelee.

– Videotallenteen perustella on selvää, että Niemisen luistimien ilmaan nouseminen ei ole seurausta itse kontaktista vaan siitä, että Nieminen ponnistaa itsensä ennen kontaktia ylöspäin suuntautuvaan liikkeeseen. Taklaus täyttää ponnistuksesta ja jalkojen jäästä nousemisesta johtuen ryntäyksen tunnusmerkistön.

Nieminen kärsii rangaistustaan otteluissa Pelicansia ja KalPaa vastaan.