Rauman Lukon nuorimman pelaajan titteliä kantava Aleksi Saarela lähtee tulevaan kauteen kovin odotuksin.

Viime sesongilla jo debyyttinsä liigassa tekemään ehtinyt huippulupaus kertoi tulevan kauden tavoitteiden olevan selvät.

– Ykköstavoite on se, että pystyisi ottamaan paikan liigasta. Sen eteen tehdään hommia, nuori Saarela pohti.

– Hyvät tunnelmat on kauden alla. Kesä on mennyt hyvin, vähäsanainen Laitilan Jyskeen kasvatti ennakoi.

”Hyvä antaa välillä keppiä”

SM-liigasta tutun maalitykki Pasi Saarelan poika on päässyt heti kauden alla kovaan seuraan. Yhdessä Ville Vahalahden ja Aki Uusikartanon kanssa pelaava Aleksi kerää vieressä olevien veteraanien kehut.

– Akin kanssa koulutetaan poikaa. Nuori ja nälkäinen kaveri, jolle on hyvä antaa vähän keppiä välillä. Niin menee vaikka seinästä läpi, Vahalahti naureskeli.

Ketjun sentteri Uusikartano tietää, mistä puhuu. Miehen edellisellä visiitillään Raumalla vieressä pelasi vielä isä Pasi.

– Viimeksi kun oltiin täällä, oli joukkueessa isä, nyt on poika. Mutta onhan se aika huikeaa pelata tuollaisen juniorin vieressä – hänellä on edessään varmasti loistava tulevaisuus.

Uusikartano ei suostunut kertomaan, kumpi on parempi. Mutta paljon samaa kaksikossa on.

– Molemmilla on ihan kaamea kuti. ”Allu” vähän säästelee sitä. En tiedä, aristeleeko se vielä vähän meidän vanhojen seurassa.

– Allu on ehkä kiekkoilijana vähän monipuolisempi. Pasi taas oli kokemuksen myötä loistava pelimies hänkin. Mutta vaikea on verrata.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo