Lukko-lupaus idolinsa oppikoulussa: ”Hieno pelata tuollaisen konkarin kanssa”

© Kuva: Ilari Isotalo

Turkulaisen kiekkokoulun kasvatti Roni Viirlas on päässyt aloittelemaan kiekkosyksyä kovassa seurassa.

Lukossa viime kaudella jo läpimurron liigaan tehnyt puolustajalupaus on nimittäin viilettänyt viime ajat nestoripakki Petteri Nummelinin kanssa. Se on kelvannut nuorukaiselle.

– Kyllä siinä on hieno pelata tuollaisen konkarin kanssa. Tarvitsee laittaa vain kiekkoa lapaan, niin homma toimii, Viirlas myhäili SuomiKiekko-sivustolle.

– Jo nyt on tullut paljon uutta ja hyvää oppia. Aika paljon on jo puhuttu kiekosta.

Edellinen kaksikon kohtaaminen on jo vuosien takaa. Viirlas muistelee Leijonistakin tutun Nummelinin olleen jo lapsuudessa pakin suurin esikuva.

– Petterin isoveli valmensi minua monta vuotta TPS:n junioreissa. Petterin veljellä on samanikäinen poika kun minä, joten silloin näin hänet ensimmäisen kerran. Ja fanitin kyllä mielettömästi ”Petua” silloin.

Viime kaudesta oppia

Viime kaudella debyyttinsä liigassa tehneen Viirlaksen pelistä voikin huomata kevyitä vaikutteita esikuvansa tyylistä.

Kiekollisesti monipuolinen ja lahjakas nuorukainen osoitti jo viime keväänä pysyvänsä liigavauhdissa. Se helpottaa kuulemma myös tulevaan kauteen valmistautumista.

– Kyllä se oli ihan eri asia lähteä kesään, kun sai jo viime kaudella pelejä alle. Samalla näki, että pystyy oikeasti pelaamaan liigassa.

– Sen ansiosta ei tarvitse miettiä koko aikaa, että mitäköhän tapahtuu kauden alkaessa. Tietää, mihin rahkeet riittävät, Viirlas pohdiskelee.

Nuorekkaat papat

Tulevalle kaudelle Lukko on hankkinut ennen kaikkea kokemusta joukkueeseensa. Sen myötä myös ryhmän alakerta on vahvistunut.

– Meillä on tässä kova pakisto varsinkin, kun kaikki tulevat terveiksi. Ensimmäinen tavoite on silloin mahtua pelaamaan ja saada pelejä alle. Ja sitten kun pääsee pelaamaan, tarkoitus on pelata mahdollisimman hyvin, Viirlas pohtii.

Miten nuorukainen kuvailee Lukon tulevan kauden nippua?

– Kyllähän tässä aika paljon sitä kokemusta on. Mutta kyllä ne nelikymppisetkin papat aika nuorekkaita osaa olla.

Viirlaksen mukaan myös pappasektorilta tuleekin jopa yllättävän nuorekasta tarinaa.

– Kyllä niillä aika lennokkaita juttuja on. Välillä on vaikea edes huomata mitään eroa, aika veijareita nekin kyllä on, nuorukainen hymähtää.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo