Lupaava Jokeri-vahti hakee vastuuta tosissaan – ”Oma peli riittää pitkälle”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereiden maalivahti Joonas Korpisalo haluaa nostaa tasoaan tulevalla kaudella.

Korpisalo pelasi viime sesongilla ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa. Lisäksi vastuuta kertyi rutkasti Mestiksen puolella Kiekko-Vantaan riveissä.

– Tavoite täyttyi, että pääsi pelaamaan miesten pelejä ja totta kai kestää aina, että tottuu uuteen tasoon. Ihan hirveän tyytyväinen en kuitenkaan ole. Aika paljon parannettavaa jäi, Korpisalo analysoi seuransa verkkosivuilla.

Maalivahti pelasi ja harjoitteli niin liigajoukkueessa, A-nuorissa, Kiekko-Vantaassa sekä oli paljon alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Rytmin löytäminen yhdessä tietyssä joukkueessa oli vaikeaa.

– Aika kaksijakoiset fiilikset kaudesta jäivät; oli hyviä momentteja, mutta myös huonoja. Vähän sellaista vuoristoratamaista se oli, nuori vahti perkaa.

Kauden aikana ja sen jälkeen Korpisalo pyrki kääntämään haastavan vuoden positiiviseksi. Eri joukkueissa pelaaminen auttoi ainakin siinä, että maalivahti huomasi niitä asioita, joiden on tärkeää toimia, jotta oma työskentely sekä yhteistyö joukkuekavereiden kanssa toimii saumattomasti.

– Kyllä siinä oppi paljon, mitä se vaatii, että pääsee toimintaan hyvin mukaan ja jengiin sisään, hän miettii.

Nuorten MM-kisat ovat yksi maalivahdin kauden päätavoitteista. Tärkeää on myös saada lisää pelejä miesten tasolla.

– Yksi steppi pitää mennä eteenpäin. Totta kai lähden haastamaan liigapaikasta ja teen parhaani sen suhteen, Korpisalo kertoo.

– Uskon, että oma peli riittää pitkälle, kunhan kaikki toimii.