Leijonat jatkoivat vahvasti otteittaan MM-kisoissa erityisesti tuloksellisesti.

Perjantain Saksa-ottelun tapaan myös lauantaita irtosi voitto, kun Slovakia kaatui lukemin 2-0.

Voiton takana suurena kulmakivenä oli Antti Raanta, joka torjui 36 kertaa. Ässien mestaruusjoukkueesta Raannan tapaan kisoihin yltänyt Veli-Matti Savinainen jatkoi valtaisaa hehkutusryöppyä.

– Kaikki varmasti näkivät sen, että miksi voitimme Suomen mestaruuden. Onhan se ihan ilmiömäinen kaveri oli sitten kyseessä SM-liiga tai MM-kisat. Hieno mies, Savinainen heitti Raannasta medialle sunnuntain jääharjoitusten jälkeen.

Monta hyvää asiaa nousikin suorituksesta esille.

– Itseluottamus on varmasti maalivahdilla se tärkeä osa ja se rauhallisuus, mikä sieltä näkyi ja huokui. Ne tekevät hänestä huippumaalivahdin, Savinainen pohti.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Leijonien tehoista on vastannut pitkälti joukkueen ykkösketju Petri Kontiolan, Juhamatti Aaltosen ja Janne Pesosen johdolla.

Savinainen ei ole huolestunut siitä, ettei taustatukea ole vielä tullut, vaan olo on kuitenkin luottavainen.

– Kontiola, Aaltonen ja Pesonen ovat olleet huippuvireessä. Heidän suorituksensa ovat riittäneet voittoihin näissä matseissa ja tietenkin hyvä maalivahtipeli siihen päälle. En tiedä voiko siitä olla huolissaan. Katsotaan mihin turnaus etenee ja eiköhän sieltä tule onnistumisia muiltakin.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen