Rauman Lukon hyökkäysosasto vahvistuu viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta Ässien paidassa juhlineella keskushyökkääjä Aki Uusikartanolla, seura uutisoi.

35-vuotiaan Uusikartanon kanssa tehty sopimus on vuoden mittainen.

– Halu kohdata vielä uusia haasteita sai vaihtamaan seuraa. Otin yhteyttä Lukkoon ja aika pian selvisi, että tavoitteemme ovat yhtenäiset. Lukko kokoaa kokenutta joukkuetta, jolla on vain yksi tavoite eli mestaruus ja sen vähempään en tyydy minäkään, Uusikartano tiivistää.

– Sikäli jatkaminen on vaivatonta, että ikävuodet eivät ole vieneet peli-iloa mihinkään. Tulen Raumalle intoa täynnä kuin ilmapallo, hän naurahtaa.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoo ottavansa Uusikartanon tasoisen pelaajan mielellään joukkueeseensa.

– Jos mestarijoukkueen kakkossentteri on halukas tulemaan meille, niin tervetuloa. Kotimaisista huippuluokan keskushyökkääjistä on enemmän kuin iso pula, Dufva selvittää.

– Akin vahvuus on kokonaisvaltainen peli ja se kyky sopii meidän kuvioihimme täydellisesti, päävalmentaja jatkaa.

Tänään Lukon harjoitusvahvuuteen liittyvä Aki Uusikartano on pelannut Lukossa aiemminkin, kaudella 2001-02 syntyi 55 ottelussa yhteensä 21 (11+10) tehopistettä. SM-liigassa Uusikartano on edustanut Lukon ja Ässien lisäksi myös HIFK:ta, SaiPaa, HPK:ta ja TPS:aa.

SM-liigan runkosarjassa Uusikartano on pelannut kaikkiaan 708 ottelua tehoilla 114+238. Pudotuspeleissä vastaavat lukemat ovat 74/11+23. Ässien lisäksi hän on voittanut Suomen mestaruuden myös TPS:ssa kaudella 2009-10. Kaudella 2005-06 Uusikartano voitti Ässissä SM-hopeaa ja vuotta myöhemmin HPK:ssa tuli kaappiin vielä SM-pronssi.