Helpolla se ei tullut, mutta lopulta Leijonat pystyi kellistämään pakkopullana pidetyn Ranskan 3-1.

Avauserässä Suomen liike ja energia olivat vaatimattomalla tasolla. Avausminuutit sujuivat sinivalkoisten komennossa, mutta peli tasaantui selvästi. Kokonaisuudessaan erä jäi pelilliseltä anniltaan melko vaisuksi. Lue lisää täältä.

Leijonat tuli toisen erän alkuun terävästi. Ote kuitenkin kääntyi Ranskalla ja Suomi oli paikoitellen pahasti helisemässä. Heikko viimeistely ja Joni Ortio pitivät lukemat 0-0-tilanteessa. Suomi käytti paikkansa, kun Janne Pesonen ja Juhamatti Aaltonen onnistuivat. Lue toisesta erästä täältä.

Ranska tarjoili Suomelle shokkihoitoa kolmannen erän alussa tekemällä 1-2-kavennuksen. Ville Viitaluoman onnistuminen ennen erän puoliväliä helpotti kotijoukkueen painetta. Lopulta tämä kantoi Leijonat tärkeään 3-1-voittoon. Lue päätöserästä tästä.

Kokonaisuutena Suomen peli oli melko vaisu. Ilonaiheita tarjoilivat jälleen loistavassa vireessä oleva ykköskenttä. Lisäksi avausottelussa aavistuksen haparoinut Ortio pelasi kypsän pelin.

Tiistaina Leijonilla on välipäivä. Tositoimissa joukkue on seuraavan kerran keskiviikkona Yhdysvaltoja vastaan.

Suomi – Ranska 3-1 (0-0,2-0,1-1)

34.41 1-0 Pesonen (Aaltonen,Kontiola) yv
35.19 2-0 Aaltonen (Kontiola, Hietanen)

40.43 2-1 Bellemare (S Treille, Fleury)
48.36 3-1 Viitaluoma (Väänänen,Pihlström)

Leijonat: Ortio 9+3+ 9=21