Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo käyvät läpi molemmat NHL:n konferenssifinaaliparit ja sarjojen lähtökohdat.

Lännessä vastakkain asetuu hallitseva NHL-mestari Los Angeles Kings sekä tämän kauden runkosarjaykkönen Chicago Blackhawks.

Los Angeles Kingsillä on allaan kaksi pitkää pudotuspelisarjaa. Vieläkö hallitsevilla mestareilla riittää bensaa?

Ilari Isotalo: Kuninkaat ovat painaneet pitkän kevään pitkälti leveän materiaalinsa turvin, joten suurta väsymystä ratkaisupelaajilta ei pitäisi ainakaan tulla. Vaikka joukkue tuntuukin pelaavan fyysistä ja sitä kautta kuluttavaa peliä, on nimenomaan leveys noussut ryhmän aseeksi pitkissä sarjoissa.

Jos laajuus on Kingien vahvuus, mitkä ovat nousseet Blackhawksin kevään suurimmiksi aseiksi?

Ilari Savonen: Terävä kärki erityisesti hyökkäyksen osalta on niin vahva ase, että sillä on jo hyvä ratsastaa. Jonathan Toews, Patrick Kane, Patrick Sharp, Marian Hossa ja niin edelleen. Mutta. Jos vielä hyökkäyksestä puhutaan, niin taustalta muun muassa Bryan Bickell ja Michael Frolik ovat iskeneet tärkeitä osumia.

Ylipäätänsä joukkueessa on vahva identiteetti ja se pelaa kiekollisesti hyvin laadukasta kiekkoa. Sekä joukkue on pystynyt nousemaan nyt keväällä jo kertaalleen vaikeuksista pinnalle. Red Wingsiä vastaan pelattu sarja jos joku antoi itseluottamusta.

Kuinka isossa roolissa Jonathan Quick on ollut tämän kevään liitoa?

Isotalo: Viime kevään Conn Smythe Trophyn voittaja on jatkanut siitä, mihin viimeksi jäi. 13 ottelua torjuntaprosentilla 94,8 torjunut jenkki on ollut itse rauhallisuus Kingsin alakerrassa. Yhteistyö joukkueen puolustuksen kanssa pelaa paremmin kuin hyvin, joten melkoinen haaste odottaa Blackhawks-hyökkääjiä.

Onko Corey Crawford torjumaan joukkueensa menestykseen myös pudotuspeleissä?

Savonen: On. Crawford on aiempiin vuosiin verrattuna tasapainoisempi maalivahti henkisesti. Muutaman helpon maalin jälkeen Crawford on pystynyt kokoamaan itsensä hienosti ja selvinnyt haasteista. Maalivahtipuoleen Hawks tuskin kaatuu.

Kumpi joukkueista marssii Stanley Cup -finaaleihin?

Isotalo: Kings marssii finaaleihin.

Savonen: Kings on paha pala purtavaksi, mutta Hawksin palapeli on vielä tiukemmassa kunnossa. Blackhawks menee finaaleihin Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Ilari Isotalo
Twitter: @ilariIsotalo

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen