Los Angeles johtaa NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjaa jo 2-0 voitettuaan kotonaan San Josen maalein 4-3 viime yönä.

Kingsin Jeff Carter ja Drew Doughty tekivät ottelun ensimmäiset kaksi maalia ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta vieraat pistivät yhtä paremmaksi tehden ensin kaksi Patrick Marleaun ja Brad Stuartin toimesta toisessa erässä ja lopulta ottaen johdon kolmannen erän puolivälissä Marc-Edouard Vlasicin osumalla.

Kotijoukkue antoi kuitenkin kylmää kyytiä vastustajalle ottelun lopussa. Dustin Brown ensin tasoitti pelin kahden miehen ylivoimalla, kun erää oli pelattu noin 18 minuuttia, ja pari kymmentä sekuntia myöhemmin Trevor Lewis iski voittomaalin toisen rangaistuksen yhä jatkuessa.

– Me olemme kokeneet paljon yhdessä, mikä vie pitkälle jouduttaessa tiukkoihin tilanteisiin. Tähän aikaan vuodesta kyse on vain siitä, että on pelattava omaa peliä, filosofoi Brown Sharksin kotisivun mukaan.

– Me saimme tilaisuuden viidellä kolmea vastaan myöhäisessä vaiheessa peliä ja ne ovat sellaisia tilaisuuksia, jotka on käytettävä. Viime vuonnakaan playoffeissa meidän ylivoimamme ei ollut tilastollisesti kovin kummoista, mutta me onnistuimme tärkeillä hetkillä.

Vaikka Etelä-Kalifornian kuninkuus on kääntymässä Kingsin suuntaan, Sharks-valmentaja Todd McLellan piti yleisesti ottaen näkemästään.

– Tässä pelissä oli paljon hyvää. Pidän monestakin asiasta, en vain pidä siitä tosiasiasta, että me hävisimme, ja se on ratkaisevaa.

Antti Niemi torjui San Josen maalilla 27 laukausta 31:stä. Kiekkoja pysähtyi näin 87,1 prosentin varmuudella.