Kanadan kapteenin telonut ruotsalaispuolustaja sai lisää pelikieltoa – olympialaiset jäävät haaveeksi?

© Kuva: Getty Images

MM-kisojen puolivälieräpelissä Kanadan Eric Staalia taklannut Alexander Edler on saanut lisää pelikieltoa kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä.

Edler sai jo aiemmin kahden ottelun pelikiellon ja ruotsalainen on sivussa MM-kisojen välierän sekä sunnuntaina pelattavan mitalitaiston.

Nyt ruotsalaisaviisi Expressen kirjoittaa, että Edler on saanut IIHF:ltä yhteensä viiden ottelun pelikiellon. Näin ollen ruotsalaiselle jää MM-kisojen päätteeksi kolme peliä tuomiota kärsittäväksi.

– Mielestämme tämä on kummallista, sillä tästä ei ole ennakkotapausta tällä tasolla, Ruotsin joukkueen GM Tommy Boustedt toteaa Expressenille.

Voimassa olevan päätöksen myötä Edlerin osallistuminen ensi talven Sotshin olympialaisiin on vaakalaudalla, mikäli NHL-pelaajat saavat luvan pelata noissa karkeloissa.

Arvokisoissa jaettuja pelikieltoja voi kärsiä ainoastaan arvokisoissa, joten mikäli NHL-pelaajat pelaavat Sotshissa ja Edler tulee valituksi Tre Kronorin miehistöön, niin puolustaja on sivussa turnauksen kolme ensimmäistä ottelua.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️